Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadi Ciutat de València där Levante tar emot Athletic Bilbao. Båda lagen parkerar på den övre halvan av tabellen där Levante, med en match fler spelad, har två poäng mer än Bilbao. Båda lagen kommer till matchen med en bra form, där Levante lyckades besegra tabellettan Atletico Madrid i huvudstaden medan Bilbao spelade oavgjort hemma mot Villarreal. Då båda lagen har varit framgångsrika i sina offensiv litar jag på att de återigen nätar.

Levante spelade nyligen mot Bilbao, i semifinalen av den spanska cupen, där det blev 1 - 1 på San Mames i Baskien. Returmatchen spelas i Valencia, den 4 mars 2021, men innan dess ska lagen alltså mötas återigen i den spanska La Liga.

Levante är på väg att göra sin alla bästa säsong eftersom de ligger på en åttonde plats efter 24 omgångar. Under de två senaste matcherna, som har spelats mot ettan Atletico Madrid, har de visat prov på lysande spel där det först blev 1 - 1 i Valencia och sedan 2 - 0 borta i Madrid. Offensiven har hållit en hög La Liga klass där Levante har nätat 34 gånger. Dessvärre har de släppt in nästan lika många mål. Lagkaptenen José Luis Morales är i strålande form och detta har smittat av sig på flera andra spelare.

Med en ny tränare i Marcelino har Bilbao rest sig och bjudit på en underhållande fotboll. Resultaten har ännu inte kommit helt, även om det inte är något fel alls på formen. Förutom förlusterna mot Barceloa, vilket inte är fy skam direkt, har Bilbao vunnit stort över Getafe med 5 - 1 och Cadiz med 4 - 0 samt spelat 1 - 1 mot Valencia och Villarreal. Marcelino har satsat stort på offensiven, där Bilbao har två spelare på topp och anfaller med betydligt fler män än tidigare under sparkade tränaren Gaizka Garitano.

Dock har Bilbao bara klarat av att hålla nollan en gång, mot Cadiz, sedan Marcelino tog över. Det kommer att bli svårt att lyckas med detta mot ett lag som i sina båda matcher har nätat mot självaste Atletico Madrid - som har släppt in minst mål i ligan. Till denna match får Levante klara sig utan Gonzalo Melero, Nemanja Radoja, Jose Campana, Enis Bardhi och Sergio Postigo på grund av skador, samt försvararen Ruben Vezo som är avstängd. I Bilbao är Dani Garcia avstängd på det centrala mittfältet.

I mitt tycke är det inte så mycket som skiljer Levante och Bilbao när det gäller kvalité. Båda lagen är skickliga i sina offensiv men har brister i defensiven och släpper in lite väl många mål. Därmed litar jag på att vi får se mål från de båda gängen.

Speltips Levante - Bilbao:
Båda lag gör mål i matchen - odds 1.80 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Levante:
Aitor Fernández, Carlos Clerc, Oscar Duarte, Rober, Coke, Son, Nikola Vukcevic, Rubén Rochina, Jorge De Frutos, Roger Martí & Jose Luis Morales.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Bilbao:
Unai Simon, Mikel Balenziaga, Iñigo Martínez, Unai Nunez, Ander Capa, Alex Berenguer, Mikel Vesga, Unai Vencedor, Iker Muniain, Raul Garcia & Inaki Williams.
---

This is the stats tab
This is the post tip