Real Sociedad bröt sin fasansfulla svit på fyra raka förluster när de vann hemma mot tabelljumbon Espanyol. Dock såg det allt annat än bra ut, med tanke på att Real Sociedad log under i matchen och fick verkligen kriga till sig poängen. Det råder stor okoncentration bland spelarna som slarvar något fruktansvärt efter omstarten av La Liga. Espanyol hemma var en enkel match oavsett, till skillnad från ett bortamöte mot Levante, som är formstarka och endast har en förlust på sex matcher efter uppehållet.

Levante är i regel hemmastarka med endast fyra förluster totalt på 16 hemmamatcher. De befinner sig i mitten av tabellen, på grund av något sämre bortaspel, men överlag har de gjort det väldigt bra sedan omstarten. Endast mot Atletico Madrid har det blivit en förlust. I övrigt har Levante kryssat mot Valencia, Sevilla och Valladolid, samt vunnit mot Espanyol och Betis. Offensiven har varit stark där ett flertal spelare har rest sig, samtidigt som hela försvaret också har blivit starkare och spelar mer kompakt.

Så det blir ingen enkel affär för Real Sociedad, som har stora problem med formen. Till och börja med är slarvet deras största problem, som har resulterat i att Real Sociedad har släppt in mål i sina samtliga sex matcher sedan omstarten. Kräftskivan började med ett kryss hemma mot Osasuna och följdes upp av förluster mot Alaves, Real Madrid, Celta Vigo och Getafe - innan Real Sociedad äntligen tog en seger hemma mot Espanyol med 2 - 1. Där var dock Espanyol usla, i vanlig ordning.

Jag har väldigt svårt att se Levante förlora denna match. Levante gör mål på nästan allt och alla på Estadi Ciutat de València. Då Real Sociedad sliter med skärpan är jag säker på att vi får se ett och ett annat Levante mål i matchen. Jag spelar på att Levante vinner matchen, men slänger in en försäkring om Real Sociedad skulle kriga till sig ett oavgjort resultat. Spelet blir alltså Levante asiatisk handikapp +0 = förlust vid en Real Sociedad seger, pengarna tillbaka vid kryss och vinst vid en Levante seger.

Speltips Levante - Real Sociedad:
1 asian hcp 0 (samma som Levante draw no bet) - odds 2.40 hos Bethard , SpeedyBet & FastBet .

---
Bekräftad startelva - Levante:
Aitor Fernandez, Carlos Clerc, Sergio Postigo, Ruben Vezo, Jorge Miramon, Rubén Rochina, Nikola Vukcevic, Nemanja Radoja, José Campaña, Borja Mayoral & José Luis Morales.

Bekräftad startelva - Real Sociedad:
Miguel Angel Moya, Andoni Gorosabel, Aritz Elustondo, Aihen Munoz, Robin Le Normand, Mikel Merino, Portu, Martin Zubimendi, Martin Ødegaard, Mikel Oyarzabal & Alexander Isak.
---

This is the stats tab
This is the post tip