Derby del Turia!

Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadi Ciutat de València där Levante tar emot Valencia i en het derbymatch. Levante ligger precis ovanför Valencia i mitten av tabellen, där Levante har två poäng fler. Det är ett starkt hemmalag i Levante, som är obesegrad i elva av sina senaste tolv hemmamatcher, som ställs mot ett svagt bortalag i Valencia, som har misslyckats med att vinna i 22 av sina senaste 24 matcher i La Liga. Dessutom har Valencia fyra nya avbräck på grund av avstängningar.

Denna säsong har varit väldigt bra för Levante, som har tagit sig till semifinalen i den spanska cupen, men även gjort lysande prestationer, både tidigare i december 2020 och januari 2021, som var utmärkta månader, men även på sistone där de först kryssade hemma mot tabellettan Atletico Madrid och sedan slog dem i huvudstaden med 2 - 0. Senast var laget slutkört borta mot Real Sociedad, där det blev en 0 - 1 förlust, men har nu haft fem dagar på sig att ladda om batterierna inför derbymatchen.

Trots att Valencia var underdogs senast mot Villarreal rekade jag att Valencia skulle ta poäng. Detta då Valencia, under en lång tid, oavsett formen kan hitta ett sätt att plocka poäng hemma mot Mestalla. Så fort de är på resande fot, oavsett avstånd, går det betydligt tyngre. De fyra senaste bortamatcherna har slutat med ett kryss mot Athletic Bilbao och tre förluster mot Atletico Madrid, Real Madrid och senast Getafe - där det blev hela 0 - 3. Segern mot Villarreal kostade Valencia hela fyra nyckelspelare.

Skyttekungen Maxi Gomez, och de två centrala mittfältarna, Carlos Soler och Uros Racic samt lagkaptenen och vänsterbacken Jose Gaya, drog alla på sig sina femte gula kort - vilket innebär en matchs avstängning. Dessa herrar är rejäla avbräck eftersom de har varit bland de bästa spelarna i truppen denna säsong. Sedan tidigare är Cristiano Piccini och Denis Cheryshev skadade. I Levante hittar vi återigen Sergio Leon, Rober Pier, Sergio Postigo, Nemanja Radoja, Gonzalo Melero och Jose Campana i sjukstugan, men de har varit borta ett lag och Levante har ersatt dem på ett utmärkt sätt. Inga nya avbräck i Levantes trupp.

Alla avbräck i Valencia kommer att göra det svårt för dem att gå segrandes ur duellen, eller att ta några poäng. Här har Levante ett gyllene läge att slå sin ärkerival och jag tippar på att de gör det också. Därmed blir det ett spel på en rak etta i matchen.

Speltips Levante - Valencia:
1 - odds 2.30 hos Betsafe & Nordicbet .

bet365 & Unibet streamar matchen.

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Levante:
Dani Cardenas, Son, Coke, Oscar Duarte, Ruben Vezo, Tono, Ruben Rochina, Nikola Vukcevic, Enis Bardhi, Daniel Gomez & Jose Luis Morales.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Valencia:
Jasper Cillessen, Thierry Correia, Hugo Guillamon, Gabriel Paulista, Toni Lato, Daniel Wass, Christian Oliva, Yunus Musah, Goncalo Guedes, Kevin Gameiro & Kang-In Lee.
---

This is the stats tab
This is the post tip