Innan Bayer Leverkusen mötte Real Betis i Sevilla, i den tredje omgången av Europa League, fick de en rejäl smäll. Leverkusen åkte på stryk hemma mot Bundesliga mästarna Bayern München med 1 - 5. Sedan dess har inte Leverkusen klarat av att resa sig och ta någon seger. Mot Betis såg det ändå bra ut, där Leverkusen vände ett underläge till ett oavgjort resultat. Även mot FC Köln blev det en delad pott i ligaspelet. Slutligen har Leverkusen två raka förluster i ryggen och en massa skador i truppen.

På Bayarena ska de möta Betis igen, två veckor efter att Borja Iglesias nätade för La Liga laget på Benito Villamarín, där Robert Andrich kvitterade. Båda målen kom relativt sent i matchen. Ett oavgjort resultat var rättvist, i en jämn tillställning. Leverkusen har gått ner sig rejält sedan dess. De har blivit utslagna ur DFB-pokal cupen, där det blev en förlust hemma mot Karlsruher. Dessutom blev det förlust även när Wolfsburg gästade dem i Bundesliga, med siffrorna 0 - 2. Ingeting stämmer för Leverkusen.

En av anledningar är att truppen är skadeskjutet. Anfallarna Patrik Schick och Emrehan Gedikli är skadade. I sjukstugan finns även mittfältarna Charles Aranguiz, Exequiel Palacios, Karim Bellarabi och Julian Baumgartlinger. Därmed är det svårt att vara kreativa och göra mål, även mot de sämre lagen. Eftersom Leverkusen fortfarande leder gruppen, med lika poäng poäng som gästerna Betis, går detta möte i första hand ut på att inte förlora. Dock är Betis riktigt formstarka, även i den spanska La Liga.

Trots att det blev en tung förlust senast mot de regerande ligamästarna Atletico Madrid har Betis haft en framgångsrik kampanj. De ligger på en femte plats i tabellen, med bara fyra poäng upp till Alexander Isaks Real Sociedad, som är tabellettan. Anfallsspelet har levererat bättre än någonsin, både i La Liga och Europa League - där Celtic slogs med 4 - 3 och sedan Ferencvaros med 3 - 1. Betis har visat sig vara svårslagna i nästan samtliga matcher och kommer att bjuda upp på kamp.

Därmed lägger jag ett spel på att Leverkusens problem fortsätter och att Betis tar minst en eller samtliga tre poäng i matchen.

Speltips Leverkusen - Betis:
X2. Odds 1.88 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Leverkusen:
Lukas Hradecky, Jeremie Frimpong, Odilon Kossounou, Jonathan Tah, Piero Hincapie, Robert Andrich, Kerem Demirbay, Moussa Diaby, Florian Wirtz, Paulinho & Lucas Alario.

Preliminär startelva - Betis:
Claudio Bravo, Martin Montoya, German Pezzella, Edgar Gonzalez, Juan Miranda, Andres Guardado, William Carvalho, Joaquin, Nabil Fekir, Aitor Ruibal & Borja Iglesias.
---

This is the stats tab
This is the post tip