Med en helt ny backlinje så ska man väl inte på något sätt påstå att Sunnanås comeback i Allsvenskan blev någon höjdare. Det var hönsgård från minut ett och hemmamatchen mot Vittsjö var avgjord till bortalagets fördel redan efter 15 minuter. På tavlan lös efter slutsignalen svidande 1-5 vilket skvallrar om en hel del. När halvchanserna skapades framåt så fanns ingen kvalité att sätta dit bollarna - och när Vittsjö närmade sig Sunnanås straffområde så blev man blottade gång på gång. Det blir säkert bättre med tiden, när de nya damerna i backlinjen vuxit in i det här. Men att det ska vara någon avsevärd förbättring bara en vecka senare, nej, det köper jag inte.

Och om det gick åt helvete hemma mot Vittsjö, ja då blir det inte lättare i Linköping.
Här kommer det inte att bjudas på en millimeter. Mittförsvaret med Nilla Fisher och Charlotte Rohlin är världsklass och jag har ju egentligen svårt att se hur Sunnanå med sin orutin under 90 minuter ska kunna skapa speciellt många målchanser. Dom lär vara oerhört lätträknade.
Linköping visade i premiären borta mot Göteborg att man blir att räkna med. 1-1 med mersmak efter att man i den 83:e minuten släppt in kvitteringen. Som så många gånger förr i den här serien ett långskott som seglade in.
Hemmapremiär nu. Och en tacksam sådan mot enklast möjliga motstånd.

Raka ettan är tråkig. Hcp-oddset under 1,50. Istället så gräver jag fram ettan i halvtid. Det är klasskillnad rakt igenom och om Vittsjö senast kunde ha 2-0 efter 15 minuter borta mot Sunnanå, ja då kan ju definitivt Linköping minst göra samma siffror.