På LFF Stadium i Vilnius har Litauen en stentuff uppgift framför sig när Italien gästar dem i den tredje omgången av VM-kvalet. Båda nationerna spelade i söndags, där Litauen gjorde en stark insats i förlustmatchen mot Schweiz medan italienarna gjorde sitt jobb och vann komfortabelt i Bulgarien. Italien är megafavoriter att vinna detta möte och ska bara göra det. Fast någon underhållande fotboll och något stort målkalas har jag väldigt svårt att se, utan tror mer på en "liten" seger för italienarna.

Innan VM-kvalet började passade Litauen på att spela en vänskapsmatch borta mot Kosovo, där de luftade truppen rejält och förlorade stort med 0 - 4. I nästa match, när det väl gällde något, fick de en mardrömsstart mot Schweiz då Xherdan Shaqiri nätade i den andra minuten. Litauen har inget vidare anfallsspel så de lyckades aldrig komma in i matchen. Däremot var de starka och stabila bakåt och släppte därmed inte in några fler mål än så. Överlag gjorde Litauen en bra match, förutom i offensiven.

Att möta Italien blir en ännu svårare uppgift eftersom gästerna ännu inte har släppt in något mål i kvalet. Backlinjen har levererat på topp och då har nationerna Nordirland och Bulgarien slagits med siffrorna 2 - 0. Att bryta ner Italiens försvar blir en tuff uppgift för samtliga nationer i fortsättningen. Däremot finns det gott om utrymme för förbättring i offensiven. Även om det är riktigt bra spelare så är de långt ifrån samspelta i dagsläget. Mot Bulgarien krävdes det ett straffmål i slutet av den första halvleken.

I den andra halvleken tog Bulgarien för sig mer men släppte in ett mål till vid slutet av matchen. Jag är övertygad om att Italiens starka defensiv håller tätt även mot uddlösa Litauen och att offensiven ger nationen en tredje raka målsnåla seger i VM-kvalet.

Speltips Litauen - Italien:
Italien vinner matchen som slutar under 3,5 mål. Odds 2.10 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Litauen:
Tomas Svedkauskas, Egidijus Vaitkunas, Markas Beneta, Edvinas Girdvainis, Saulius Mikoliunas, Domantas Simkus, Vykintas Slivka, Martynas Dapkus, Arvydas Novikov, Gratas Sirgedas & Fedor Chernykh.

Bekräftad startelva - Italien:
Gianluigi Donnarumma, Emerson Palmieri, Gianluca Mancini, Alessandro Bastoni, Rafael Tolói, Lorenzo Pellegrini, Manuel Locatelli, Matteo Pessina, Stephan El Shaarawy, Federico Bernardeschi & Ciro Immobile.
---

This is the stats tab
This is the post tip