Anrika Liverpool FC kan avancera till slutspelet i Champions League när de tar emot La Liga mästarna Atletico Madrid på Anfield. Efter tre omgångar i gruppspelet har Liverpool segrat i samtliga möten. En fjärde raka seger skulle innebära en andra plats - i absolut värsta fall. Med tanke på den stenhårda konkurrensen i gruppen kan den lätt räcka till en topplacering. Lagen möttes för cirka två veckor sedan på Wanda Metropolitano, där Liverpool drog det längsta strået. Det kan de mycket väl göra igen.

Det är ett nytt, mer offensivt, Atletico Madrid lag som vi har fått se denna säsong. Tränaren Diego Simeone har ändrat sin klassiska 4-4-2 uppställning och spelat med tre anfallare från start. Detta har lett till att spanska mästarna har blivit sårbara i defensiven. Det har blivit på tok för många insläppta mål. Antoine Griezmann blev händelsernas man när han nätade två gånger om mot Liverpool - men också drog på sig ett rött kort, som gör honom avstängd till detta möte. Avstängd är även mittbacken Stefan Savic, som verkligen hade behövts med tanke på hur enkelt det har varit att göra mål på Atletico Madrid denna säsong.

I stället blev det Mohamed Salah, igen, som fick bli den stora matchhjälten i Madrid. Han gjorde matchens första och sista mål då Liverpool vann med 3 - 2. I Champions League har han nätat 5 mål. I Premier League har det blivit 10 mål och 6 assister efter 10 omgångar. Anfallskollegorna Sadio Mane, med 6 mål, samt Diogo Jota och Roberto Firmino har nätat 4 gånger vardera. Med 11 mål i Champions League och 29 mål i Premier League (flest av alla lag) spottar Liverpool in mål - oavsett vilket lag de möter.

Gästerna har även skador på Marcos Llorente, Thomas Lemar och Geoffrey Kondogbia. Framåt ffnns Angel Correa, Joao Felix och Luis Suarez, som är farliga i alla sammanhang. Ändå är känslan att Liverpool inte ska ha några större bekymmer med att boka sin biljett till slutspelet. Jag krånglar inte till det. Ettan är sund. Därmed blir det en spel på en rak Liverpool seger i matchen.

Speltips Liverpool - Atletico Madrid:
1. Odds 1.70 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Liverpool:
Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Virgil Van Dijk, Andrew Robertson, Curtis Jones, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain, Mohamed Salah, Diogo Jota & Sadio Mane.

Preliminär startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Felipe Monteiro, Jose Gimenez, Mario Hermoso, Kieran Trippier, Rodrigo De Paul, Koke Resurreccion, Yannick Carrasco, Angel Correa, Joao Felix & Luis Suarez.
---

This is the stats tab
This is the post tip