Vi har en match som heter duga framför oss! Liverpool tar emot Napoli i en direkt avgörande match om vem som kniper den sista platsen om ett fortsatt äventyr i Champions League denna säsong. Förloraren får smaka på Europa Leauge, förutsagt att Paris SG vinner mot Röda Stjärnan. I första mötet drog Napoli det längsta strået och kunde vinna med 1-0. Får vi se ett revanschsuget Liverpool nu?

Om Liverpool vinner och nollar Napoli så är Pool vidare. Om Napoli gör mål måste Liverpool vinan med två mål mer. Så ser förutsättningarna ut inför tisdagens batalj – räkna med drama.

Liverpool
Visade sig starka den gångna helgen när laget besegrade Bournemouth med hela 4-0 och Mo Salah sprattlade till med ett hattrick. Det som under de senaste omgångarna har sett så svårt ut såg nu plättlätt ut. Salah gjorde mål på nästintill allt.
Segern ledde även Liverpool till en serieledning, då Manchester City gick och förlorade mot Chelsea (den såg jag inte komma).
På de tre senaste matcherna har Liverpool gjort åtta mål och endast släppt in ett mål. Det är starkt.
På skadefronten så missar mittbacken Jospeh Gomez denna match mot Napoli.

Napoli
Kommer även de med ett bra självförtroende efter att ha vunnit mot Frosinone med hela 4-0 i helgen. Innan dess visade laget även styrka borta mot Atalanta där de vann med 2-1. Mertens och Insigne har visat sig riktigt giftiga i offensiven med sju mål vardera i ligan och bär mer eller mindre detta Napoli. Jag har mycket svårt att se coach Ancelotti spela en defensiv fotboll här på Anfield. Ett mål så sitter italienarna i förarsätet och kan pressa Liverpool. Ancelotti har visat sig skicklig rent taktiskt mot brittiska lag tidigare och vet vad man behöver gör för att vinna.

Möjliga startelvor
Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Dijk, Robertson - Milner, Henderson, Wijnaldum - Salah, FIrmino, Mané.
Napoli: Ospina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui; Callejon, Allan, Hamsik, Zielinski; Mertens, Insigne

Jag tror att detta kan bli en riktigt underhållande match. Två lag som behöver gå framåt för att säkra avancemang. Salah visade form i helgen med sitt hattrick mot Bournemouth medan Mané fick några minuter mot slutet – båda bör vara redo för att starta här.
Napoli vet att ett mål tar dem ännu närmare avancemanget och kommer gå för det. På andra sidan står ett Liverpool som är sanslöst skickliga på att kontra. Detta kan bli fartfyllt.

SPEL: BLGM & över 2,5 mål till 1,83x
2/5 units – hos bet365

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip