Liverpool:

Vi lär få se ett revanschsuget Liverpool under onsdagskvällen – av flera anledningar. Den gångna veckan var inget vidare med Liverpoolögon sett, kan vi enkelt konstatera. Först kollapsen på Anfield i Champions League där 2-0-ledning blev förlust, 2-5, mot Real Madrid när The Reds föll samman fullständigt. Någon vidare upplyftande insats bjöds inte heller på i helgen när Liverpool bara fick till ett mållöst kryss borta mot Crystal Palace.

Nu väntar dessutom ytterligare en chans till revansch mot Wolves, som för bara några veckor sedan körde över Liverpool och vann med hela 3-0 hemma på Molineux. Det här blir fjärde gången bara under 2023 som Liverpool möter just Wolves. Det första mötet slutade oavgjort, 2-2, och därefter har lagen vunnit varsitt möte – Liverpool med 1-0 i returen i FA-cupen och Wolves alltså med 3-0 i ligaspelet.

Trots den tunga gångna veckan är Liverpool med och utmanar i kampen om en Champions League-plats. Det skiljer förvisso nio poäng upp till fjärdeplacerade Tottenham, som dock har två matcher fler spelade. Även om Liverpool läckte in fem mål mot Real Madrid så har försvaret varit solidare i ligaspelet på sistone och sedan chocken på Molineux i början av februari har Liverpool hållit tre raka nollor i Premier League. Viktige Ibrahima Konaté är dock tillbaka i träning och kan ta plats bredvid Virgil van Dijk i stället för Joël Matip, som stod för en skakig insats mot Palace. Det andra stora frågetecknet för Liverpools del rör Darwin Nuñez, efter att uruguayanen missade helgens match, när Diogo Jota i stället fick göra sin första start på nästan fem månader. På mittfältet lär Klopp också överväga förändringar efter att varken Naby Keita eller Fabinho rosade marknaden. Unge Stefan Bajcetic, som varit Liverpools bästa mittfältare på sistone trots en tung afton mot Real Madrid, bänkades senast men kan vara tillbaka här. Sedan tidigare saknas Luis Díaz, Thiago, Calvin Ramsay och Arthur.

Preliminär startelva: Alisson; Robertson, Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold; Bajcetic, Fabinho, Henderson; Gakpo, Nuñez, Salah

Wolves:

Har onekligen ryckt upp sig sedan Julen Lopetegui tog över – vilket inte minst visas i resultaten och prestationerna i matcherna mot Liverpool – vilket lett till att Wolves klättrat till något tryggare mark i tabellen, även om man fortsatt är indraget i nedflyttningsstriden. Wolves är på 15:e plats, tre poäng före Everton som huserar precis under strecket. I helgen tappade man poäng borta på Craven Cottage, efter 1-1 mot Fulham, där Wolves inte skapade särskilt mycket chanser.

Januarivärvningen från Atlético Madrid, Matheus Cunha, tvingades av mot Fulham i fredags med en befarad vristskada. I skrivande stund är det oklart om brassen kan vara tillbaka mot Liverpool, även om det känns högst otroligt, men Lopetegui lär informera något om Cunhas status på tisdagens presskonferens. I övrigt saknas sedan tidigare Boubacar Traoré, Hwang Hee-chan, Chiquinho och Sasa Kaladzic.

Preliminär startelva: Sa; Semedo, Dawson, Kilman, Bueno; Neves, Lemina, Nunes; Traore, Jimenez, Sarabia

Speltips:

Wolves har gjort stora framsteg under taktiskt skicklige Lopetegui och visat att man absolut kan rå på Liverpool – båda hemma och borta – med bra prestationer i alla tre möten under 2023, och särskilt i 3-0-segern senast när Wolves rivstartade med två tidiga mål. Cunhas avbräck är tungt för Wolves offensiv som inte skapade allt för mycket mot Fulham i fredags, och Liverpool lär ha lärt sig läxan och vara mer på tårna från avspark än senast. Mittfältsbataljen kommer bli högintressant här, där Liverpool haft problem och där Wolves är starka. Klopp är förstås revanschsugen och vill studsa tillbaka med en bra och solid prestation inför helgens toppmöte mot Manchester United. Även om defensiven kracklerade mot Real Madrid så har man hållit tre raka nollor i ligaspelet och Klopp lär vara angelägen om att hitta tillbaka till en grundtrygghet att bygga på inför återstoden av våren.

Jag tror Wolves kan ställa till bekymmer för Liverpool och att det kan bli en jämn och tät match, som inte nödvändigtvis blir så målglad som marknaden förväntar sig. Under 2.75 mål finns till 1,92 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip