Ett möte på den övre halvan av Ligue 1 tabellen utspelas sig på Parc Olympique Lyonnais då Lyon tar emot Nice. Lyon har varit snäppet bättre och har en poäng mer och en placering högre i tabellen, efter 14 omgångar. Formen är fin i båda lägren, med nyligen tagna segrar i ryggen. På hemmaplan har Lyon vunnit två gånger om och borde inte ha några större bekymmer med att ta en tredje raka hemmaseger.

Med legendaren Laurent Blanc som tränaren har mönstret varit tydligt. Lyon har inte klarat av att plocka många poäng mot topplagen. Samtidigt har de varit urstarka mot mitten- och bottenlagen. Lyon spelar med mycket bollinnehav och en hel del passningar runt om i laget, innan avslut på mål. Fram i banan har Alexandre Lacazette stuckit ut med 8 ligamål. Bakom sig har de en knapp förlust mot Marseille - innan dess blev det två raka segrar över Montpellier och Lille. Två lag som ligger på Nice nivå.

Efter en riktig seg inledning på säsongen har Nice fått upp farten. Med tre segrar på de fem senaste omgångar har saker och ting stämt utmärkt. Dock har spelschemat varit extremt tacksamt - bortsett från bortamötet mot sexan Lorient. Sist blev det en 1 - 0 seger över Brest på Allianz Riviera där Gaëtan Laborde gjorde matchens enda mål. Sitt tredje för säsongen för Nice. Tränaren Lucien Favre har gjort det bra, med tanke på förutsättningar. Dock är Nice ett helt nummer mindre, när det kommer till kvalité på spelarna.

Även om Nice har varit i bra form väntar en stentuff utmaning under fredagkvällen. Lyon har haft relativt enkelt mot Nice tidigare och vann förra säsongen med 2 - 0 på Parc Olympique Lyonnais. En ny seger är att vänta igen, då Lyon har varit urstarka på hemmaplan. Därmed blir det ett spel på en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Lyon - Nice:
1. Odds 1.78 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Lyon:
Anthony Lopes, Nicolas Tagliafico, Castello Lukeba, Jerome Boateng, Malo Gusto, Thiago Mendes, Tete, Maxence Caqueret, Romain Faivre, Moussa Dembele & Alexandre Lacazette.

Preliminär startelva - Nice:
Kasper Schmeichel, Youcef Atal, Jean-Clair Todibo, Dante, Jordan Lotomba, Hicham Boudaoui, Mario Lemina, Kephren Thuram-Ulien, Sofiane Diop, Nicolas Pepe & Gaetan Laborde.
---
This is the stats tab
This is the post tip