Det är nästan, fast ändå långt ifrån, en tabell final då den överlägsna ettan Maccabi Tel Aviv tar emot trean Beer Sheva på Netanya Stadiumi i Ligat Ha'al. Grejen är att Maccabi Tel Aviv leder den israels högsta divisionen med 11 (!) poäng före tvåan Yehuda. Maccabi Tel Aviv har på 14 spelade matcher kammat hem 36 poäng. Beer Sheva (som har lika många poäng som fyran Hapoel Hadera) har 22 poäng så det visar klart och tydligt varför Maccabi Tel Aviv ska vara megafavorit i mötet.

Dock är marknaden av en annan åsikt. Oddset på en rak Maccabi Tel Aviv seger ligger på nästan dubbla pengar. Det är konstigt, med tanke på att hemmalaget har fyra vinster på de fem senaste matcherna. Den matchen som Maccabi Tel Aviv inte vann var borta mot Maccabi Petah Tikva, som slutade 1 - 1. På hemmaplan har Maccabi Tel Aviv fem segrar och en oavgjord, med hela 17 - 1 i målprotokollet. Det är mäkta imponerande och det är inte mycket som talar för att Beer Sheva stoppar dem.

Även om Beer Sheva har spelat okej på sistone och plockat poäng genom att göra mål framåt så har de fortfarande slitit med försvaret. Stundtals har det sett riktigt illa ut och alldeles för många mål har släppts in. I alla de fem senaste ligamatcher har Beer Sheva släppt in mål. I vissa av dem, mot Hapoel Haifa, blev det fyra insläppta mål och mot Hapoel Hadera samt Beitar Jerusalem blev det två insläppta mål. Mot Maccabi Tel Aviv kommer Beer Sheva återigen att släppa in en massa mål.

Den senaste inbördes matchen på Netanya Stadiumi slutade 1 - 0 till Maccabi Tel Aviv, som jag är övertygad om ska klara av det, med tanke på sin toppform och med tanke på att Beer Sheva har stora problem i defensiven. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.95 på en rak Maccabi Tel Aviv seger och lägger ett spel hos FastBet eller Bethard .

---
Preliminär startelva Maccabi Tel Aviv: Predrag Rajković, Roslan Barski, Enric Saborit, Omer Atzili, Itay Shechter, Eliran Atar, Sheran Yeini, Shahar Piven-Bachtiar, Dor Micha, Dor Peretz & Maor Kandil.

Preliminär startelva Beer Sheva: Hatem Abd Elhamed, Ben Sahar, Marwan Kabha, John Ogu, Loai Taha, Ariel Harush, Erik Sabo, Mihaly Korhut, Dia Saba, Ben Bitton & Maor Melikson.
---

This is the stats tab
This is the post tip