Det är nästan tabellfinal i den spanska andradivisionen, La Liga 2, på Estadio La Rosaleda när fyran Malaga tar emot ledarna Osasuna. Det skiljer fyra poäng mellan lagen. Marknaden öppnade oddsen som om detta vore ett helt öppet möte men har sedan dess sjunkit på hemmalaget. Detta blir ett tufft möte oavsett, då båda lagen inte direkt har spottat in mål och framför allt för att det har varit sjukt svårt för samtliga lag att göra mål på dem. Inget talar för att den trenden ska brytas när de ställs mot varandra.

Malaga är onekligen på väg tillbaka till den högsta serien. Det har sett bra ut i 29 omgångar, bortsett från slutet då laget har fått lite grus i maskineriet, offensivt. På de fyra senaste matcherna har Malaga endast lyckats göra två mål framåt. Se här:

La Liga 2: 2/3, 2019
Cordoba 1 - 1 Malaga

La Liga 2: 24/2, 2019
Malaga 0 - 0 Deportivo La Coruna

La Liga 2: 17/2, 2019
Rayo Majadahonda 0 - 1 Malaga

La Liga 2: 10/2, 2019
Malaga 0 - 0 Las Palmas

Det har alltså blivit två mållösa matcher i rad på Estadio La Rosaleda och då har motståndarna varit betydligt svagare defensivt än vad Osasuna är. Anmärkningsvärt dock är att Malaga endast har släppt in ett mål och det målet kom senast mot Cordoba.

Tabellettan Osasuna är ännu vassare i defensiven, då de har endast ett insläppt mål på de sju senaste ligamatcher. Det är helt makalöst och det visar styrkan i försvaret som råder i nuläget. Så det är inte konstigt att de därmed också leder ligan, även om det är med endast en poäng före Granada. I ett toppmöte som sådant är Osasuna nöjda med att få med sig en poäng härifrån, så det kommer inte att bli någon tokoffensiv fotboll. Lyckas Osasuna göra mål så blir det full fokus på försvaret sedan.

Säsongens första möte lagen emellan spårade ur med tre röda kort i matchen. Malaga hade en 1 - 0 ledning fram tills en kvart kvar av matchen. Då drog Malaga på sig två röda kort och Osasuna ett rött kort och matchen slutade 2 - 1 till Osasuna. Nu är båda lagen mer försiktiga då de har sina positioner i tabellen att försvara så jag förväntar mig en stängd match rakt igenom.

Därmed bör inte detta möte heller bli målrikt. För mig är det femtio-femtio om vi får se mer än max ett mål i matchen. När marknaden erbjuder en bra bit över dubbla pengar finner jag ett värde i spelet under 1,5 mål i matchen och lägger pengarna på 2,33 i odds - som hittas hos Unibet , LeoVegas & 888sport .

---
Bekräftad startelva Malaga:
Munir, Federico Ricca, Pau Torres, Luis Hernandez, Ivan Rodriguez, Alfred N'Diaye, Javier Ontiveros, Keidi Bare, Renato Santos, Adrian Gonzalez & Gustavo Blanco.

Bekräftad startelva Osasuna:
Ruben Martinez, Nacho Vidal, David Garcia, Unai Garcia, Carlos Clerc, Oier, Fran Merida, Roberto Torres, Ruben Garcia, Robert Ibanez & Juan Villar.
---

This is the stats tab
This is the post tip