Mitt spel: Osasuna vinna eller oavgjort till 1.66 hos bet365 .


Två poäng skiljer Mallorca och Osasuna i tabellen inför fredagens möte. Osasuna placerar sig på en niondeplats medan Mallorca följer tätt efter på en elfteplats. Bägge lagen kommer till matchen med ganska knackiga formkurvor, där Mallorca är segerlösa deras fyra senaste och Osasuna är detsamma deras senaste tre.

Hemmalaget kommer från en 1-0 förlust mot Betis innan landslagsuppehållet. Det är ett lag som gärna lägger sig lågt och låter motståndaren styra och ställa spelet. Osasuna är lite tvärtom där man hellre är det spelförande laget och försöker ställa sig högre, åtminstone högre än Osasuna.

Målsnål historia att vänta

Åtta av Mallorcas senaste tio matcher har gått under 2,5 mål. Sju av Osasunas tio senaste matcher har landat under 2,5 mål. Detta är så klart något som också oddssättarna har snappat upp.

Jag tror dock jag har hittat spelvärde under en annan kategori. Jag får känslan, när jag tittar på lagens statistik och trupper, att Osasuna har ett lite mer spetsigt lag än Mallorca. Man spelar en betydligt mer attraktiv fotboll sett till vad Mallorca gör. Många kanske anser att Mallorcas hemmafördel ger dem en stor fördel, men Osasuna har ett väldigt fint facit på bortaplan där man väldigt sällan förlorar. Facitet är faktiskt bättre än deras hemmaspel, vilket jag tror kan vara edgen i ett sånt här tajt möte på hemmaplan. Ett lag med starkt bortafacit och stark bortakänsla ska inte underskattas, och det är där jag landar i en annars självklar men svår match.

Mitt spel blir därför Osasuna vinna eller oavgjort till 1.66 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip