SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Toppmatch i Allsvenskan när Häcken gästar Malmö FF.
Mitt speltips: Asian handicap +0,5 på Häcken. Spelet sitter om Häcken tar poäng.
Odds 2.03 hos bet365 .

Alltid lite läskigt att gå emot Malmö FF i allsvenskan. Deras höjd är högst i serien och en bra dag kan de köra över alla lag. Men jag gör det ändå i den här matchen mellan ettan mot tvåan. Häcken har sex poäng upp till Malmö (med en match mindre spelad). Mycket på spel alltså.

Det finns ändå en del faktorer som talar emot Malmö FF.
- De spelade EL i torsdags. Blev visserligen en enkel resa där matchen avgjordes tidigt. Brorsson, Toivonen och Traustason blev kvar på bänken medan Knudsen byttes ut i halvtid. Här är Lasse Nielsen avstängd, så räkna med tre-fyra nya namn i startelvan jämfört med EL-matchen. Trots att ett par nya spelare lär komma in här är det klart att en EL-match bara ett par dagar före den här stjäl energi.
- Nu på torsdag väntar dessutom Granada på hemmaplan. Årets viktigaste match, då det är biljetten till ett välbehövligt pengaindrivande EL-gruppspel.
- Dahlin är skadad och missar resten av säsongen. Ett avbräck i viktiga och täta matcher. Christiansen är med stor sannolikhet out igen (oklart i skrivande stund). Att/om han saknas är det ett stort avbräck också.
- Bachirou hade varit nyttig under de här förutsättningarna, men han är som bekant såld, vilket gör bredden på mittfältet lite tunnare.

MFF har bara en seger senaste sex matcherna i Allsvenskan. Möjligt att formen där blivit lite lidande av EL-dubblerandet. Har dock fortfarande ett klart grepp om guldet. Måste inte vinna här för att det greppet ska bestå:
- Elfsborg sålde sin lilla guldchans de hade när de cashade in på Jeppe Karlsson.
- Häcken är det största hotet i nuläget. Därmed är ett kryss bra nog för Malmö, som då fortfarande leder tabellen bekvämt.

Fyra senaste inbördes mötena har slutat 1-1. Inte otänkbart att vi landar där igen. Häcken är mycket bra när de har bästa möjliga elva, vilket de ska ha här. Svåra att göra mål på och en del vassa spelare framåt. Tidigare under säsongen var bortaspelet svagt, men har på senare tid slagit bland annat Peking och AIK på bortaplan medan de kryssade (med bud på mer) senast i Borås.

Blir säkert en tajt och jämn match som två lag framför allt vill undvika att förlora. Tycker det luktar kryss den här gången.

1-1 igen?

This is the stats tab
This is the post tip