Tar Malmö FF att vinna med två mot BP i södagens cupspel.

Förbättrat truppläge i MFF jämfört med senast. Rosenberg är uttagen och i veckan fick Traustasson 60 minuter i en träningsmatch. Det gör att Malmö för första gången har i stort sett alla tilltänkta pjäser tillgängliga i truppen:

Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Andreas Vindheim, Eric Larsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Egzon Binaku, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Mattias Svanberg, Arnor Traustason, Sören Rieks, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg

Det här blir en direkt avgörande kamp om vilket lag som går vidare till slutspel. Viktigt för Malmö att vinna den här för att få hemmaplansfördel i en potentiell kvartsfinal. Så båda lagen har allt att spela för.

Har följt Malmö under försäsongen och tycker laget tagit spelmässiga kliv hela tiden. Var en knepig uppladdning i matchen mot Gefle förra veckan med tanke på att snöfallet sköt upp matchstarten. Ändå agerade laget oerhört resolut och tog en enkel 3-0-seger. Carlos Strandberg känns som en riktigt stark skytteligakandidat och bakom honom finns vasssa fötter i Rieks, Traustasson, Rosenberg och en Svanberg som väl måste börja ta kliv på allvar snart?

BP bygger mycket nytt i år. Verkar ha något bra på gång och bygger vidare på det laget haft de senaste två säsongerna då de gått igenom Div 1 och S1 upp till Allsvenskan. De är dock nykomlingar och att komma ner till Malmö (även om det råkar vara Malmö IP denna gången) är inte lätt. Det ska skilja en klass mellan nykomlingen och en så klar guldfavorit som MFF ändå är. Malmö borde klara det här på ren rutin & klass.

Tror även BPs sätt att spela (eget skapande bollinnehav) passar Malmö ganska bra. Med Bachirou/Lewicki som troligt startmittfält saknar Malmö en del kreativitet för att låsa upp låga välorganiserade försvar. Med större ytor och fler omställningar via bollvinster från gynnsamma lägen lär Malmös anfallare kunna skaka fram en hel del lägen.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip