MFF -1,5 mot BP. Spelet tas på fredag, matchen spelas på måndag. Tvåmålsseger krävs för att spelet ska rättas grönt.

Fem pinnar på fyra matcher är inte bra nog för Malmö FF. Vad värre är - prestationerna och spelet har varit usla mot Giffarna och Djurgården. Skadebekymmer har bidragit såklart, men det håller inte som ensam bortförklaring. Startelvorna har varit starka även om bänken inte varit bred. Därför måste revanschsug och motivation måste vara på topp här. Allt annat än en klar seger är oacceptabelt. Skadeläget har ljusnat lite för MFF. Rasmus Bengtsson och Bachirou kommer träna i veckan, men är inte tillgängliga här.

Tänkbar elva:

Johan Dahlin -
Eric Larsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari -
Sören Rieks, Oscar Lewicki, Mattias Svanberg, Arnor Traustason -
Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg.

Passande motstånd i BP. Senast på Grimsta tilläts ett självförtroendefattigt Elfsborg vara det klart bättre laget, skapa en hel del lägen och vinna med 2-0. Innan dess föll BP mot Bajen med 4-0. Det är tidigt på säsongen, men BP:s facit hittills är att de endast vunnit en match (då Häcken drog på sig två röda kort). I de övriga tre matcherna har de varit klart sämre än motståndet. Halv-naivt spel kombinerat med en trupp som inte känns särskilt vass - det brukar vara en dålig kombination för nykomlingar. Att BP kliver upp i Allsvenskan med en i stort sett helt ny trupp känns inte klockrent rent strategiskt - bygget känns lite ihålig. De har inte heller hjälpts av en fin start, vilket annars nykomlingar kan få ibland.

Måstematch för Malmö, allt annat än en klar seger är oacceptabelt. Det finns ingen omgång mitt i veckan att ta hänsyn till den här gången, så det är bara full fart och inget att spara på som gäller.

3-0?

This is the stats tab
This is the post tip