Chelsea gästar Malmö FF på tisdagen.
Mitt speltips: Under 3,5 mål i matchen. Bethard eller FastBet .

Visst luktar det lite under här? Malmö FF har inte gjort mål ännu i CL och det är inte orimligt sett till att de skapat väldigt få vassa målchanser. Framför allt mot Juventus (0.38 i xG enligt mitt statistikverktyg) och Chelsea (0.21 i xG). Bragdartat att MFF tagit sig hela vägen till CL-gruppspel, men de räcker helt enkelt inte till här. Vilket inte är så konstigt. Matchas tufft för dagen med veckoomgångar i CL etc. Fick slita i 90+ mot Sirius på konstgräs i lördags och fick med sig ett sent segermål - har därmed kopplar greppet i guldstriden. Ny viktig match mot Blåvitt kommande helg. Guldet är prio att lösa nu då CL-gruppspelet är kört. Tror Malmö är rätt nöjda om de kommer ifrån den här matchen utan skador och med hedern hyfsat i behåll (dvs undvik större förlust).

Chelsea har ett par offensiva avbräck i Lukaku + Werner. Även Tuchels gäng matchas (som alltid) hårt med Ligacup mitt i veckan etc. Har hyfsat bred trupp trots skador och lär väl kunna rotera in 3-4 spelare jämfört med lördagens Newcastleseger. Burnley hemma i ligan på lördag är väl ingen superjobbig uppgift, men det är en match som ska vinnas för att serieledningen ska behållas över landslagsuppehållet.

Nu vann visserligen Chelsea med 7-0 mot Norwich för någon vecka sedan, men normalt är de inte laget som öser på och går för mål 3,4 och 5 i ledning. I den här oglamourösa bortamatchen tror jag Tuchel bara vill se laget åka och vinna, det får se ut lite hursomhelst. Ska såklart ha toppchans till det. Med tanke på att de dras med ett par skador tror jag de kan byta ut ett par spelare och/eller försöka spela lite energisparande i eventuell ledning i andra halvlek. Finns liksom ingen anledning att gå all in i maxprestation. Har en av de bästa defensiverna i världen och bör också ha väldigt bra chans att hålla nollan här.

Tycker mållinan är hög här, jag tror på bra chans för högst tre mål.
För mig ligger 0-2/3 nära till hands här.

Speltips: Under 3,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip