Favorithatten är på när det gäller Svenska Cupen även denna helg. Tar Malmö FF -1,5 mot Blåvitt i cupkvartsfinalen.

Min åsikt gällande IFK Göteborg är att det inte ser bra ut alls. Ser man till Cupspelet:
1-0 efter sent avgörande mot Varberg.
1-1 mot Öster, efter sen kvittering.
2-2 mot ett skadedrabbat Sirius.

Truppen ser inte särskilt bra ut ens på pappret. För mig är deras bästa spelare fortfarande Tobbe Hysén, men han har bänkats i flera cupmatcher. I övrigt? Dahlberg är en bra målvakt, men lämnar i sommar. Diskerud? Osäkert lån. I övrigt luktar det allsvensk mittenstrid. Hade någon spelare tagit plats i MFF? Tveksamt.
Tycker laget sett trubbiga ut offensivt samtidigt som defensiven också behöver bli bättre.

Malmö känns mer klara som lag. Har bra bredd och det råder konkurrens på de flesta positionerna. Efter en något osäker insats mot Dalkurd i cuppremiären har de kört över Gefle och BP. Med mer skärpa hade skåningarna gjort mer än de tre mål de stannade på mot Brommapojkarna.

Svanberg verkar ta kliv framåt i år och på andra kanten finns Sören Rieks, Blåvitts kanske bäste spelare senaste säsongerna. Strandberg är ett monster på forwardspositionen. Saknar Brorsson, men verkar bli Bengtsson/Nielsen centralt i backlinjen vilket är ett bra mittlås.

Tror Blåvitt får svårt att göra mål här. Malmös defensiv känns stark och offensivt är de vassa. Förhållanden kommer nog inte vara optimala vad gäller väder/underlag - vilket talar för Blåvitt då jag tror de kommer vara mer defensiva. Tycker ändå att det skiljer så pass mycket mellan lagen att Malmö ska kunna segla in en rätt bekväm seger. Är Blåvitt så mycket bättre än ÖSK, Kalmar eller Bajen just nu? I min bok - knappast. Tror inte vi fått ett så trevligt odds på tvåmålsseger för Malmö mot dem lagen.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip