Toppmatch i Allsvenskan på söndagen när Norrköping gästar Malmö FF.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen, vilket finns till nära dubbelt hos Unibet LeoVegas & 888sport .

Mycket intressant match mellan två lag som verkligen behöver vinna:
Malmö ligger trea, tre poäng upp till serieledande DIF.
Norrköping ligger sjua, fyra poäng bakom MFF.

Med 24 poäng kvar att spela om är det SM-guld och Europaplatser på spel för de här lagen. Full motivation alltså.

MFF gör "alltid" mål på hemmaplan. Nätat i 24 av de senaste 26 matcherna. En av matcherna de gick mållösa från var alltså senaste hemmamatchen, den mot Djurgården. Då missade ändå MFF en straff och ett par fina målchanser utöver den. Islossning i sista matchen före uppehållet där ett decimerat Kalmar slaktades totalt. Tror uppehållet kom lägligt för skåningarna, som matchats hårt under sommaren med tanke på Europa League-kvalet. Ska in i turneringen igen via en svår borta match mot Dynamo Kiev på torsdag. Det är ändå tre vilodagar innan den, så jag räknar med i stort sett starkast möjliga lag här. Truppen är så pass bred att även en elva med ett par nyckelspelare på bänken är stark.

Norrköping var ett av seriens bästa lag före uppehållet. Radade upp 5-1-0 och släppte inte in ett enda mål under de matcherna. En klar uppryckning jämfört med tidigare under säsongen, då försvaret darrade en del. Trots de nollorna har Norrköping ändå släppt in fler mål än MFF, DIF, AIK, Häcken och Blåvitt. Säger en del om hur det sett ut tidigare i år alltså. Att möta MFF på bortaplan i en gräsmatch är dock något helt annat än Norrköping stött på under den här raden.

Offensivt har det lossnat rejält för Haksabanovic. Förutom honom finns alltid jobbiga att möta Nyman och Holmberg samt skickliga Thern, Fransson m.fl. En stark offensiv som sällan går mållösa. Nätat i 18/22 matcher den här säsongen. Malmös defensiv är förvisso stark, men knappast omöjlig. Släppt in mål mot DIF x2 och Häcken nyligen.

När de här lagen spelat mot varandra har båda lagen gjort mål i varje tillställning sedan 2016. Båda lagen har nätat i sju raka alltså! Att MFF gör mål på hemmaplan känns givet, Norrköping borde som sagt ha goda chanser att göra mål också. Att då få nära dubbelt betalt på det här spelet i en match där båda dessutom bör gå för segern känns tacksamt.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip