Måndagen bjuder på en riktig toppmatch i Allsvenskan när Malmö FF tar emot IFK Norrköping.
Mitt speltips: MFF vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.
1.68 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

Vilken match som väntar! Hittills suveräna serieledarna IFK Norrköping mot på förhand klara titelfavoriten Malmö FF. Det finns flera faktorer som talar emot mitt spel:
- Peking har varit seriens klart bästa lag hittills. Enda laget som sett riktigt välförberedda ut.
- Jens Gustafsson har matat på med i stort sett samma startelva och nyckelspelare som Haksabanovic, Thern och Nyman har varit riktigt bra.
- Att klubben går för guldet är tydligt då de plockat in en rutinerad klasspelare som Hallenius mitt i de oroliga coronatider som råder.
- Malmö FF fick 120 cupminuter mot Mjällby i benen i torsdags.
- Lite av mittbackskris i Malmö, då Rasmus Bengtsson + Nielsen är skadade. Med Brorsson utlånad lär det bli Lewicki som får vikariera bredvid Ahmedhodzic.

Men. Det här är seriens svåraste bortamatch och den spelas på gräs, ett underlag MFF borde vara mer bekväma på än Norrköping. Mot Elfsborg i förra allsvenska omgången fick Toivonen hoppa in, mot Mjällby fick han 70 minuter. Den forne landslagsstjärnan borde rimligen vara redo för många minuter igen här och visst lär han bli bättre ju fler minuter han får i benen. Att han kommer igång är absolut nödvändigt då han borde kunna avlasta den hittills ensamme Christiansen. Just Christiansen har stått över de senaste två matcherna, förmodligen med den här matchen i sikte. Han väntas återkomma här, vilket ger MFF en enorm boost.
– Han är en viktig spelare, han är kapten och har varit viktig för laget. Vi har saknat honom. Vi hoppas att det inte kommer någon reaktion efter träningen, säger JDT.

Hade oddsen legat ungefär som de gjort när de släpptes på den här matchen (1.90-3.50-4.35) hade jag nog spelat Norrköping X2/asian +0,5, för visst har de en bra chans att ta poäng här. Men nu har oddsen på Malmö stigit så pass mycket att jag tycker det är värt att backa laget på dnb-marknaden. När lagen möttes i september förra året stod raka MFF-segern i runt 1.55 och det är ändå 6-8 spelare i varje lag som startade då som lär starta även nu. Är trots allt väldigt sällan MFF förlorar nere i Skåne och även om säsongsinledningen varit sisådär innehåller truppen mycket bra allsvenska spelare. Förlorar de här är Malmö tio poäng bakom Norrköping. Även om det är tidigt på säsongen är tio pinnar mycket att ta igen. Peking kan vara rätt nöjda med ett kryss här då det håller Malmö på avstånd. Därför tror jag Malmö inte förlorar här. Pengarna tillbaka på oavgjort känns klart bra.

This is the stats tab
This is the post tip