Malmö FF inleder tävlingssäsongen mot Västerås.
Mitt speltips: Asian -2 på hemmalaget. Spelet sitter om Malmö vinner med 3+ mål. Push och pengarna tillbaka vid tvåmålsseger, förlust om Västerås tar poäng eller förlorar med max ett mål.
1.88 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

MFF har väl knappast imponerat i träningsmatcherna på försäsongen. Och visst ska den där truppen nog kryddas med något namn (anfallare?) till? Men nu vankas det tävlingsmatch och då väntar jag mig ett annat fokus. Potentialen i truppen är skyhög med svenska mått mätt och laget är med rätta klar SM-guldsfavorit. Blev ingen cuptitel i fjol då Blåvitt besegrade MFF i finalen, så nog finns ett visst revanschsug kring den titeln för ett lag som inte vunnit turneringen på länge.

Tappat Thelin under vintern, men än så länge är våde Christiansen och Ahmedhodzic kvar. Sen finns ju spelare som Antonsson (potentiell skyttekung i Allsvenskan om han hittar rätt), en allt bättre Nalic, klasspelare som Rieks/Traustason/Berget. I truppen finns även spelare som Beijmo och Rakip, som kanske inte hade sina bästa säsonger i fjol, men som håller allsvensk toppklass normalt sett. Så det lär bli en rätt så slagkraftig elva.

Västerås då? Var bättre än poängskörden visade i fjol och kan nog vara med och hugga högre upp i år. Men tar de en kvalplats är det enormt bra gjort, mitten/övre halvan är nog mer rimligt. Har rutinerade Prodell som anfallsess och i truppen finns även en del spännande yngre spelare. Tappat en sån som Moonga Simba som var bra under höstsäsongen, men annars har det inte hänt SÅ mycket. Imponerade i genrepet mot Akropolis, men här tror jag det blir svårt.

Malmö är såklart inte formtoppade och såhär tidigt på året är det tacksamt för Superettanlag att spela allt att vinna-matcher i cupen. Men jag tror Malmö är för bra här och de ska ha toppchans. Cupspelet handlar om att bli en av de bästa ettorna, så jag tror inte MFF slår av på takten för mycket vid eventuell uddamålsledning. Mycket bra chans för minst tvåmålsseger, men om Malmö bara får in bollen hyfsat tidigt kan det rinna på, inte minst med tanke på att fina offensiva spelare lär bytas in för Malmö.

3-0?

This is the stats tab
This is the post tip