Malta tar emot Italien på söndagen.
Mitt speltips: Hemmalaget att ha under 2,5 hörnor i matchen. Finns på Betsson eller Nordicbet till 1.95. Spelet sitter alltså om Malta får noll, en eller två hörnor.

Maltas hörnor i senaste tävligsmatcherna mot vettigt motstånd (räknar bort Nations League-matcher mot lag som San Marino och Estland):
2 mot Nordmakedonien i torsdags
0 mot Slovakien
2 mot Kroatien
4 mot Cypern
3 mot Slovenien
1 mot Ryssland
5 mot Slovenien
1 mot Cypern
0 mot Kroatien
1 mot Slovakien
1 mot Ryssland.

Ö-nationen är ett litet fotbollsland som har det kämpigt i alla kval. Att Kalle Holmberg värvats in som anfallsstjärna i ligans bästa lag, där många landslagsspelare kommer från, säger en del om nivån (inget ont om Kalle Kula dock!). Historiskt har de i de här kvalen mest gått för att hålla nere siffrorna utan ambition att anfalla själva. Maskning från minut ett och alla förluster med färre än tre mål godkända så att säga. Ändrades lite med förra förbundskaptenen som dock fick gå efter en snaskig skandal. Nu har Malta en ny italiensk förbundskapten och att döma av första tävlingsmatchen mot Nordmakedonien var det lite tillbaka till det gamla. Defensivt 5-3-2 och väldigt lite som skapadesbortsett ett mål som kom efter en slumpartad situation.

Årets match för malteserna

Nu kommer Italien på besök. För Malta är det här en extremt stor match pga närheten till "Stöveln" och de många kopplingar som finns mellan länderna befolkningsmässigt. Kommer vara storpublik på nationalarenan. När Malta ställs för den typen av uppgfiter brukar ambitionen vara att backa hem och försök hålla 0-0 så länge det är möjligt snarare än att de säger, "fuck it, vi går för det så får vi se hur långt det räcker."

Italien inledde kvalet med en rättvis 2-1-förlust mot England. Jag hade trott de skulle stå upp bättre, men så blev inte fallet den här gången. Tidigt att prata om kniven mot strupen, men de ska bara åka till Malta och vinna är tanken. Efter den relativt svaga prestationen mot England bör vi få se ett italienskt lag som är på tå och gör en professionell prestation.

Italien har matchat mot rätt bra lag senaste åren, så att dra upp deras statistik för defensiva hörnor känns irrelevant. Matchbilden jag ser framför mig här är att Malta får ha max runt 30% av bollinnehavet och att de kommer ha svårt att skrapa ihop tillräckligt många farliga anfall för att det ska mynna ut i tre hörnor. Klart det alltid kan bli slumpartat med ett långskott som studsar ut till hörna och det blir en dubbelhörna utav det, men jag tycker det här är en hög lina.

Speltips: Malta u2,5 hörnor.
This is the stats tab
This is the post tip