Äntligen Premier League-matcher igen. Arsenal gästar Man City i återstarten.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget Man City.
1.92 hos Casumo , LeoVegas & Unibet .

Att det blir spel utan publik har ni koll på såklart. Även att det är första matchen på tre månader. Två faktorer som gör att det råder en viss osäkerhet kring hur det här kommer se ut.

Men för mig råder det en stor klasskilnad mellan lagen. Tyvärr, får jag som Arsenalsupporter konstatera. När lagen möttes i vintras stod det 3-0 i halvtid. Hade City velat hade de gjort tvåsiffrigt den gången då de Arsenal frvisso var som mest nedtryckta av tränarkaos.

Visst har Arsenal ryckt upp sig en del under Arteta. Ligger faktiskt bra till om vi ska gå efter formtabellen (som såklart tappar i relevans efter ett såhär långt uppehåll), men spelschemat före uppehållet var enormt tacksamt. Finns fortfarande mycket att bevisa för min del. Uddamålssegrarna mot Everton och West Ham var snarast slumpartade snarare än resultatet av att Arsenal var klart bättre. Arsenal är inte mycket bättre än den niondeplatsen de har just nu. Försvaret är svagt och Aubameyang är alltför ensam i offensiven.

Finns också framtidsfrågetecken kring Aubameyang, den överlägset viktigaste spelaren i laget. Knappast optimalt.

Tänkbart lag:
Leno
Sokratis, Luiz, Mari, Saka
Xhaka, Ceballos
Pepe, Özil, Aubameyang
Lacazette

Man City är såklart borta från ligatiteln och ligger fyra poäng före Leicester. Ska mycket till att de blir något annat än tvåa den här säsongen. För deras del finns frågetecknen kring om de kommer få spela i CL nästa säsong pga deras FFP-brott. Lär säkerligen vilja avsluta serien bra och se till att de har en CL-plats om de vinner sin överklagan.

Har en otroligt stark trupp och är ett av lagen som troligen kommer tjäna på att få göra fem byten. En tänkbar startelva känns mycket stark, men på bänken kommer det finnas lika bra spelare som kan gå in och vara avgörande direkt.

Edersen,
Walker, Otamendi, Fernandinho, Mendy
Rodri, De Bruyne, Silva
Mahrez, Jesus, Sterling

Tror Pep Guardiola är sugen på att ge sin assisterande coach Arteta en näsbränna här. Räknar med ett hyfsat påkopplat City och då ska de räcka väldigt långt mot ett Arsenal som har långt kvar innan de har med en topp fyra-plats att göra.

Speltips Manchester City vs Arsenal:
City med asian handicap -1,5 - odds 1.92 Casumo , LeoVegas & Unibet .

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip