SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Guardiola mot Arteta, Man City mot Arsenal. Lördagskvällen bjuder på en fin match.
Mitt speltips: Under 3,5 mål i matchen.
Odds 1.72 hos bet365 .

Första matchen efter ett landslagsuppehåll där många spelare var igång så sent som i onsdags kväll. Helt klart speciellt läge. Dessutom är Kevin de Bruyne out medan Sterling är tveksam. Så knappast optimala förutsättningar inför en match.

Man Citys inledde säsongen med en stark bortaseger mot Wolves. Följde upp det med att bli söndersprungna av Vardys Leicester (osannolika 2-5). Före uppehållet blev det en ny missräkning när det bara blev 1-1 mot Leeds. Skakigt med två poängtapp i matcher City förväntas vinna rätt klart. Helt klart är att Guardiola inte fått ordning på försvaret, samtidigt som det är tydligt att de lidit av att inte ha en fullt frisk forward. Nu är Aguero på väg tillbaka, men lär knappast vara 90-minutersredo här.

Fick dock in Ruben Diaz som mittbacksförstärkning just före uppehållet och det lär såklart stärka lagets defensiv.

Arsenal tar sakta kliv under Arteta. Kan framför allt se att laget är mer välorganiserade defensivt och att de är svåra att göra mål på. Framför allt i stormatcher mot topplag har laget lyckats backa hem och göra det svårt för motståndet. Spelar nu med tre/fembackslinje där det dessutom ofta är två defensivt balanserade centrala mittfältare som spelar. Framåt har Arsenal mycket att jobba med fortfarande. Har svårt att spela sig till målchanser och är väldigt beroende av att Aubameyang kan blixtra till. Laget har under längre tid överpresterat sett till expected goals - de har gjort fler mål än de "borde" sett ill chanserna som skapas. Delvis tack vare att de har bra avslutare som Aubameyang, men det är knappast hållbart över tid. Tror laget får svårt att göra mer än ett mål här.

Med tanke på att det är första matchen efter ett uppehåll - med extremt lite tid att förbereda lagen - tror jag det kan bli en småseg historia där det tar ett tag för lagen att hitta rytm. Tror Pep har respekt för Arsenals kontringsstyrka med Auba i spetsen och att de kommet spela med lite mindre risk.

Tycker 3,5 mål är en hög lina att slå här. 2-0, 2-1 eller 3-0 är tänkbara resultat i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip