Manchester United tog en välbehövlig seger när Brentford besegrades på bortaplan med 3–1 i onsdags, men prestationen var långt ifrån varken övertygande eller upplyftande insats över 90 minuter. Nu väntar en viktig och lurig match mot West Ham i kampen om Champions League-platserna.

Manchester United:
Ralf Rangnick står noterad för blott en förlust på elva matcher sedan han klev in som interrimtränare och ersatte sparkade Ole Gunnar Solskjaer, men den tyske fotbollsprofessorn har alltjämt en hel del att arbeta med innan alla bitar faller på plats. Onsdagens 3–1-seger mot Brentford var ytterligare ett exempel på det, när bra perioder varvades med mindre bra.

United hade stora problem att hantera Brentfords intensiva, energiska stil i den första halvleken när Thomas Franks lag dominerade duellspelet och egentligen bara stoppades från nätkänning av en briljant David De Gea. Andra halvleken var betydligt bättre, när Manchester United spelade med ett helt annat tempo och framför allt var blixtrande i omställningsspelet – något Rangnick som bekant byggt mycket av sitt rykte på – där Scott McTominay var skicklig i att erövra boll från sin position som sexa i den nya 4-3-3-formationen och skotten iscensatte efter bollerövring snabba kontringar till både 2–0 och 3–0

Rangnick lärde sig dessutom läxan från poängtappet mot Aston Villa och plockade ut Cristiano Ronaldo – vilket uppskattades föga från den 36-årige portugisen – för att få in Harry Maguire och gå ner på en trebackslinje, vilket gjorde att United kunde defilera mot tre poäng.

Den där ”kontrollen” som Rangnick håller så oerhört högt, har United ännu inte lyckats erövra över 90 minuter och även om man sett bra ut periodvis så har United också uppträtt sårbart, där samtliga motståndare kunnat skapa bra målchanser som satt De Gea på prov. Det är lite svårt att veta var man har Manchester United för tillfället, men Rangnick har än så länge inte fått ordning på United fullt i någon del av spelet.

Det finns några frågetecken även för truppen. Edinson Cavani och Luke Shaw var utanför truppen i onsdags på grund av muskelskador och det är i skrivande stund oklart om duon hinner återhämta sig i tid. Jadon Sancho missade matchen på grund av familjeskäl efter en bortgången familjemedlem, men även om prestigevärvningen Sancho är redo för spel lär han inleda på bänken efter att Anthony Elanga på nytt stått för en bra prestation mot Brentford. Harry Maguire har fått ta plats på bänken de senaste matcherna och det känns troligt att Victor Nilsson Lindelöf och Raphaël Varane fortsätter i mittlåset. Paul Pogba, Aaron Wan-Bissaka och Eric Bailly missar.

Preliminär startelva: De Gea; Telles, Lindelöf, Varane, Dalot; Fred, McTominay, Fernandes; Elanga, Ronaldo, Greenwood (WhoScored)

West Ham:

Den fyra matcher långa segersviten i alla turneringar tog förra helgen slut när The Hammers föll hemma mot Leeds United med 3–2 i en öppen batalj. West Ham tog sig tillbaka från underläge två gånger om, men fick ändå gå lottlösa när slutsignalen ljöd, i en match som var betydligt mer öppen och böljande än vad David Moyes normalt föredrar. Viktige Tomas Soucek är tillbaka efter att ha drabbats av covid-19 och med den fysiske och nickstarke tjecken att ackompanjera Declan Rice på det centrala mittfältet är The Hammers betydligt solidare.

Även Kurt Zouma kan vara tillbaka här. Mittbacken har också haft coronaviruset, men har dessförinnan varit borta sedan den 4 december på grund av en skadad baksida, och frågan är om Zouma återgår direkt till startelvan eller om han får inleda på bänken. Said Benrahma kan också vara tillbaka i spel efter att hans Algeriet chockerande nog åkt ut ur Afrikanska mästerskapen redan i gruppspelet.

West Ham har varit offensivt produktiva på sistone och har gjort minst två mål i deras sex senaste matcher. Även mot Leeds skapade West Ham mängder av chanser och noterades för 2,70 (kontra 2,10 för Leeds) i Expected Goals-statistiken. Samtidigt har defensiven inte varit helt solid sedan Angelo Ogbonna och Kurt Zouma gick sönder och The Hammers senaste fem ligamatcher har innehållit totalt 22 mål.

Den här matchen är oerhört viktig för West Ham, som definitivt är med i kampen om Champions League-platserna. The Hammers är fyra just nu med två poäng (dock en match mer spelad) än lördagens motståndare. West Ham har redan besegrat Manchester United på bortaplan den här säsongen, när man slog ut The Red Devils ur Carabo Cup i september, och West Ham lär komma till Old Trafford med förhoppning om att kunna resa hem med poäng. Manchester United vann ligamötet i London med 2-1.

Preliminär startelva: Fabianski; Cresswell, Diop, Dawson, Coufal; Soucek, Rice; Fornals, Lanzini, Bowen; Antonio (WhoScored)

Analys:

Rangnick har pratat oerhört mycket om att få till en kontroll i alla spelfaser och framför allt vikten av att börja hålla nollan. Manchester United har dock en lång väg att vandra och samtliga motståndare på sistone har skapat mängder med chanser mot David De Gea – precis som Brentford gjorde i veckan. United har dessutom bara hållit nollan i 1 av de 15 senaste på Old Trafford.

West Hams matcher på sistone har också varit målrika, med nätrasseli båda ändar. 22 mål på de fem senaste och att West Ham gjort minst två mål i de sex senaste matcherna bör tala för att det finns goda möjligheter till en öppen och målglad match även här.

Speltips:

Över 2,5 mål & Båda lagen gör mål till 1,95 hos Bet 365.

TV: Formstarke Ulriks drag på Stryktipset!




This is the stats tab
This is the post tip