Derby i Milano ikväll!

Förra säsongen
Milan - Inter 2-3
Inter -Milan 1-0

Serie A
1. Inter 3 3 0 0 7:1 9
7. AC Milan 3 2 0 1 2:1 6

Udinese - Milan 1-0
Milan - Brescia 1-0
Hellas Verona - Milan 0-1

Inter - Lecce 4-0
Cagliari - Inter 1-2
Inter - Udinese 1-0
Inter - Slavia Prag 1-1

Derby della Madonnina mellan Milan och Inter. Förra säsongen idel segrar för Inter och sett till försäsongen och dess värvningar så har jag svårt att se Milan före Inter i tabellen den här säsongen. Inter har ett riktigt bra lag där det börjar bakifrån med en duktig målvakt i Handanovic och en backlinje där Godin tillkommit och väntas starta bredvid De Vrij och Skriniar i kväll. Framåt inte minst intressant med Lukaku men det är ett bra lag och en bred trupp i allmänhet.

När Inter öppnat säsongen med tre raka segrar, och ett mindre starkt 1-1 i CL i veckan mot Sparta Prag, så har Milan väl sett sisådär ut. Visst har man två segrar på tre matcher men dessa har varit knappa och mot dubbla nykomlingar i Brescia och Hellas Verona. Det krävdes en straff för att Milan skulle slå ett Hellas med tio man. Och det blev bara ett mål trots att Hellas tog ett tidigt rött i första halvlek. Jag tycker inte att Milan har särskilt tydliga idéer i hur man vill ta sig till målchanser. Suso har ingen riktig position och Piatek får för lite att jobba med. Då känns Inter betydligt mer tydliga och med Antonio Conte som tränare garanteras mycket engagemang och kunskap.

Ett derby är ett derby men jag tycker oddset på Inter är för bra för att inte testas. Inter är ett hack bättre än Milan i år som får kämpa för att ta en Europaplats.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Milan (4-3-1-2) Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez - Kessie, Biglia, Calhanoglu - Paqueta - Suso, Piatek

Out: Calabria (avstängd), Caldara

Inter (3-4-2-1) Handanovic - Godin, De Vrij, Skriniar - Candreva, Barella, Brozovic, Asamoah - Politano, Sensi - Lukaku

Saknar: -

SPELTPS
Jag spelar Inter till 2.30 hos bet365 (2/5 units).

bet365 livestreamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip