Hammarby gästar Mjällby på måndagen.
Mitt speltips: Mjällby vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

Formtoppade Mjällby har förlorat en av de senaste tio allsvenska matcherna. Det var mot Blåvitt, när ett rött kort förstörde för laget. Senast kom de tillbaka starkt mot Peking borta och kvitteringen i 96:e är den typen av mål som ger laget en bra boost inför fortsättningen. Trors den fina formen är de fortfarande indragna i bottenstriden då de är bara en poäng före HBK, som ligger på kvalplatsen. Precis allt att spela för alltså.

Hemma på Strandvallen är Mjällby också väldigt svåra att möta. Framför allt en höstmatch av den här typen mot ett storlag när de har allt att vinna tror jag spelarna kommer älska.

Bajen är kanske inte lika lämpade för en sån här uppgift. Saknar fysiskt starke Aziz också, en spelare de hade haft nytta av en sån här match tror jag. Saknar även ett par andra spelare pga skador och det är frågetecken på Selmani (åtminstone i skrivande stund) som åkte på en huvudsmäll mot ÖFK förra veckan. Hammarby är ju ett konstgräslag (1-1-3 på gräs hittills den här säsongen) som trivs bäst när de får spela en snabb passningsorienterad fotboll. Tung gräsplan, brottning och mycket duellspel passar sämre.

Sen är Bajen kroniskt ojämna och har en förmåga att släpa in enkla baklängesmål. Nej, jag tror den här matchen blir jämnare än vad oddsen säger. Att Mjällby ska vara såhär stora underdogs när de under en längre period visat sig vara enormt svårslagna känns skevt. Pengarna tillbaka på kryss känns som en bra livrem som bör räcka långt här.

This is the stats tab
This is the post tip