Semifinal i Svenska Cupen där Mjällby tar emot Hammarby på klassiska Strandvallen som faktiskt är redo för spel. Det blir första gräsmatchen för båda lagen i Svenska Cupen och planen lär inte vara av bästa skick såhär i mars.

Mjällby lyckades låsa fast Kalmar i kvartsfinalen och gjorde en bra defensiv match där de stängde mycket ytor men också behärskade en lite högre press. De är luriga att spela emot och har ett hårt jobbande lag. Senast så saknades Alexander Johansson och det syntes att lite av spetsen saknades. Men defensiven visade sig från sin bästa sida och laget kunde bärga sitt avancemang efter en straffläggning. Nu är man nära en final och en stor skräll så det lär vara ett taggat Mjällby som ger 110%.

Gästerna Hammarby tog en stark seger mot AIK i Stockholmsderbyt. En match där Hammarby genomgående visade ett starkt försvarsspel och en hel del vassa kontringar. De var stundtals tillbakatryckta men lyckades rida ur stormen och ta med sig den så viktiga segern. Laget saknade ett par spelare men ett styrkebesked att kunna leverera ett sådant resultat. Det blev bättre när Erabi kom in som kunde hota AIK mer med sin fysik och mer hade en tydligare 9a-roll. Överlag kändes Hammarbys mittfält väldigt starkt där Tekie återigen imponerade.

Två defensivt starka lag och ett förmodat svårspelat Strandvallen

Med tanke på matchens dignitet och båda lagens styrka i defensiven har jag svårt att se en öppen matchbild. Dessutom så tar det alltid lite tid att vänja sig med gräs och det lär inte vara perfekt gräs på Strandvallen i mars månad. Det kommer gå betydligt långsammare än vanligt och det förlorar Hammarby på i spelet. Tycker det finns mycket som talar för underspel här och följer den linjen.

Spel: Under 2,5 mål till 1.90 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip