Speltips: Under 2.5 mål till 1.70 hos Betsson

_____

Både Mjällby och Hammarby har stått för en stabil säsong och ligger nu på plats 6-7 i tabellen. I en annars rätt så kaosartad säsong hos många lag så kan lagen istället mer fokusera på att bygga något hållbart över tid och utveckla spelare. Det har ändå märkts och båda lagen har gjort bra försäljningar och lär kunna sälja fler unga spelare efter denna säsong. Kanske kan man även närma sig Djurgården och IFK Norrköping och ha sikte på fjärdeplatsen.

Mjällby
Senaste match AS: Elfsborg - Mjällby 2-0
xG: 1.04 - 0.68
Skott/Skott på mål: 14/3 - 8/3
Hörnor: 6-5

Senaste match (Svenska Cupen): BK Olympic (Ettan Södra) - Mjällby 0-1
I veckan spelade laget mot Malmö FF:s samarbetsklubb BK Olympic och det blev betydligt jämnare än väntat. Mjällby hade ett par ordinarie spelare på bänken men ställde ändå en stark elva. Det skulle dröja till den 75:e minuten innan Mamadu Moro lyckades spräcka målnollan.

Hammarby
Senaste match AS: Kalmar - Hammarby
xG: 0.13 - 0.87
Skott/Skott på mål: 3/2 - 8/2
Hörnor: 2-7

Senaste match (Svenska Cupen): Hudiksvall (Division 2 Norra Svealand) - Hammarby 0-2
Hammarby ställdes mot enklare motstånd och passade även på att vila ett par nyckelspelare. Det var ändå en stark elva ute på planen och roligt att återigen få se Marcus Rafferty som man tror mycket på. Själva matchen var inget att orda om utan det var en stabil insats av Hammarby som bara gjorde jobbet.

Truppstatus:
Bra truppläge hos båda lagen. Inga nya skador eller avstängningar hos varken Mjällby eller Hammarby. Däremot är Markus Karlsson (Hammarby) tveksam efter sin skada.


Övrigt:
Fredrik Hammar förlänger sitt kontrakt. Jusef Erabi också nära förlängning.
Tesfaldet Tekie är fortsatt i frysboxen och lär lämna Hammarby.
Madjeb har fortsatt klubbar efter sig men där Hammarby kräver stora summor.

Mjällby har köpt in mittbacken Rasmus Wikström från Bröndby.
Än så länge har varken Kricak eller Eile (tillhör Malmö FF) lämnat klubben där det cirkulerat diverse rykten.

Två stabila lag som inte vill bjuda på några öppna matchbilder längre. Målsnålt?

Väldigt jämn match på förhand vilket också kan ses på oddsen. Två lag som verkligen hittat stabiliteten där gästerna mer har valt en annan formation på sistone. Målskörden har lämnat mer att önska om man ska jämföra med de andra lagen i toppen, men poängskörden är det inga alls fel på och det känns som att defensiven varit av högsta prioritet. Mjällbys 3-5-2 som lätt blir till en 5-3-2 precis som Hammarbys lär det bli stängda ytor när lagen tar sig an varandra. Tre senaste matcherna har gått under 2.5 mål för Mjällby oavsett tävling medan Hammarby har de fyra senaste matcherna gått under 2.5 mål. Nytt underspel här?

Speltips: Under 2.5 mål till 1.70 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip