I returen av Champions League kvalet ställs Molde och HJK Helsingfors på nytt. Denna gång på Aker Stadion. I det första mötet tipsade jag om att HJK inte skulle förlora mötet. HJK gick segrandes ur duellen, med ett mål. I den andra drabbningen faller mitt speltips på att Molde vänder underläget och vinner returen med klara siffror.

Topi Keskinen gjorde matchens enda mål efter 25 minuter på Bolt Arena när Molde gästade HJK i Finland. Detta var Moldes första förlust på sju matcher, i alla tävlingar. Innan förlusten hade Molde fyra raka segrar där de hade hittat nätmaskorna 14 gånger. En ny seger blev det därefter också, borta mot Stabaek - Veton Berisha gjorde matchens enda mål. De norska mästarna har en fin form - bra nog för att ta en ny viktoria mot HJK.

Anledningen till att HJK fick mitt förtroende förra veckan var på grund av det starka hemmaspelet. På resande fot är laget inte alls i närheten stabila. De finska mästarna har inte heller någon vidare rutin i dessa sammanhang. Sedan millennium har de inte lyckats ta sig till huvudturneringen. I helgen blev det en trepoängare i Tipsligan - den andra bortasegern på nio försök. I övrigt har laget underpresterat i hemlandet och tagit 14 av 27 möjliga poäng.

Storseger för Molde?

Då Molde är bättre i hästlängder ska det inte vara några bekymmer att vända på steken. Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Molde vinner över Helsingfors med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 0, 3 - 1, etcetera. Därmed tar sig Molde vidare i slutspelet redan efter fulltid.

Speltips Molde - Helsingfors:
1 asian -1,5 (samma som Molde -1,5 mål) - odds 1.70 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip