Champions League är tillbaka!

På Stade Louis II tar Monaco emot Atletico Madrid i en match där Atletico Madrid bara måste vinna. Med tanke på hur Monaco dessutom har spelat i den franska ligan så är det fullt möjligt att vändningen på Atletico Madrids dåliga form kommer i en match som betyder väldigt mycket. Marknaden har gått ner en aning oddsmässigt på Atletico Madrid men jag tycker att det fortfarande finns en hel del värde i oddset på ett lag som har en bättre spelare på samtliga positioner på planen.

Trots att Leonardo Jardim har fortsatt spela en offensiv fotboll i Monaco så har det dessvärre inte blivit någon utdelning alls på sistone. De kommer till Champions League mötet med fyra matcher utan vinst. Det handlar om två förluster mot Marseille och Bordeaux och två oavgjorda matcher mot Lille och Toulouse. Monaco har inte alls varit så kliniska i sina avslut och har därmed haft stora bekymmer med att näta. Med den offensiva spelstilen som Monaco har och när de spelar så högt på planen kommer detta att gynna kontringsstarka Atletico Madrid - som kommer att ta vara på sina chanser.

Det har gått nästan lika trögt för Atletico Madrid i ligan som för Monaco. Skillnaden är att Atletico Madrid har haft kontroll i sina matcher men misslyckats med att göra mål på sina lägen. Vi vet alla vilka kvalitéer som finns i truppen så det är endast en tidsfråga innan målskyttet lossnar för Griezmann och Costa och kompani. Anledningen till att jag är övertygad om att målgörandet lossnar just i denna match är dels för att det är Champions League och dels för att Monaco tokanfaller och lämnar så pass stora luckor bakåt att Atletico Madrid bara måste göra mål på alla dessa lägen.

Ett ytterligare styrkebesked, i mitt tycke, är avslutningen på Atletico Madrids senaste ligamatch. Resultatet var 0-0 länge innan Eibar gjorde ett sent mål i minut 87, men Atletico Madrid lyckades kvittera på övertid. Det är med den inställningen och mind setet som Atletico Madrid går in i detta möte så räkna med att spelarna är taggade till tänderna för att återigen prestera på högsta nivå i Champions League.

I och med att Monaco är i en dålig form nu, samtidigt som de fortfarande spelar ett högt anfallsspel och passar bra som en motståndare till Atletico Madrid, så ska Atletico Madrid ha goda chanser till att få en bra start i turneringen. Eftersom Atletico Madrid är ett bättre lag med bättre spelare i bättre form finner jag ett stort värde i oddset 1.85 på en rak Atletico Madrid seger. Oddset hittas hos bet365 och även FastBet & Bethard har nu lyft oddset till över 1.80-strecket.
---
Lagnyheter:
Monaco:
Saknat sin förstamålvakt och VM-hjälten Danijel Subašić hela säsongen. Tungt. Även nyförvärvet och VM-succén Alexsandr Golovin är skadad. Sedan saknas gubbar som Rony Lopes, Pietro Pellegri och Andrea Raggi (?).

Atletico Madrid:
Lucas Hernández, Vitolo, Santiago Arias och Nikola Kalinic är borta på grund av skador.

---
Preliminär startelva Monaco: Diego Benaglio, Jemerson, Djibril Sidibe, Kamil Glik, Benjamin Henrichs, Jean Aholou, Youri Tielemans, Youssef Ait Bennasser, Nacer Chadli, Samuel Grandsir & Radamel Falcao.

Preliminär startelva Atletico Madrid: Jan Oblak, Diego Godin, Filipe Luis, Stefan Savic, Juanfran, Koke, Saul Niguez, Thomas Lemar, Rodri, Antoine Griezmann & Diego Costa.
---

This is the stats tab
This is the post tip