Monaco -1,5 mål spelas till 1.83. MrGreen med oddset.

Senaste mötet:
17/18 Lille - Monaco 0-4

Ligue 1
2 Monaco 29 19 6 4 72:31 +41 63p
19 Lille 29 7 7 15 28:46 -18 28p

Monaco hemma:
12-2-1 42:15

Form:
V,V,O,V,V

Senaste match:
Strasbourg - Monaco 1-3

Lille borta:
3-2-9 11:24

Form:
O,O,F,F,O

Senaste match:
Lille - Montpellier 1-1

Monaco var en av fjolårssäsongens stora utropstecken. En semifinal i Champions League och vinnare av Ligue 1 gjorde att många spelare blev attraktiva på spelmarknaden och därefter sålda i somras. Silva, Mendy och Mbappé sticker naturligtvis ut.

Den här säsongen har det som väntat gått lite tyngre - en stor besvikelse var Champions League där man kom sist i gruppen innehållande Besiktas, Porto och Leipzig. I ligaspelet har det dock gått ganska bra och laget har ett stadigt grepp om andraplatsen i Ligue 1. PSG utom räckhåll.
Trots sommarens spelartapp så är det knappast konstigt att laget går så starkt i Ligue 1. Truppen håller fortfarande enormt hög klass med franska mått mätt. Förutom stjärnspelarna Falcao och Lemar mfl så förstärkte laget sin offensiv i somras med Keita Baldé från Lazio, 8 mål på 21 framträdanden i den franka ligan har det blivit för senegalesen.

Kris råder hos nästjumbon Lille. Laget har haft en tung säsong och krigar i botten av tabellen - en pinne upp till Toulouse som ligger på säker mark. Förra helgens ligamatch mot Montpellier (1-1) slutade på ett kaotiskt sätt - hemmasupportrarna stormade planen efter matchen och attackerade sina egna spelare. Naturligtvis helt oacceptabelt men det sammanfattar sorgligt nog Lilles hittills bedrövliga säsong. Blott en viktoria har det blivit på de 10 senaste matcherna - segern var hemmamatchen mot nykomlingen Strasbourg (2-1) i slutet av januari.

Förväntade laguppställningar (whoscored)

Monaco 4-2-3-1

Subasic; Sidibe, Glik, Jemerson, Jorge; Moutinho, Fabinho; Keita, Lemar, Lopez; Falcao

Out: Traoré (14/0), Benaglio (3/0)

Lille 4-2-3-1

Maignan; Lé, Soumaoro, Alonso, Ballo-Toure; Amadou, Maia; Pepe, Benzia, Araujo; Mothiba

Out: Kouame (5/0), El Ghazi (23/4)

Monaco kan ställa ut sitt bästa lag. Eftersom Europaspelet är över så är det fullt ös som gäller i Ligue 1 och den franska ligacupen där man möter PSG i final. Det råder inga tvivel om att det är klasskillnad mellan lagen så jag är inne på att Monaco har toppchans att ta tre nya poäng innan landslagsuppehållet. Och visst bör man också kunna vinna relativt komfortabelt mot Lille och inkassera tredje raka segern? Höstens möte slutade 4-0 till Monaco, då på bortaplan. Liknande siffror på fredag?

Tippar 3-0, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip