Det spelas ett helt öppet möte på Stade Louis II i Europa League där AS Monaco tar emot Alexander Isak och hans Real Sociedad. Med två omgångar kvar av gruppspelet ligger Monaco i toppen av tabellen, med åtta poäng. Real Sociedad ligger precis under, med sex poäng. Båda lagen är obesegrade. Fler saker de har gemensamt i turneringen är att båda har gjort få mål, samt också spelat lysande i försvaret. Med tanke på vad som står på spel lutar detta mot att bli en ny målsnål tillställning.

I gruppen finns även PSV på tredje plats i tabellen, med en poäng bakom Real Sociedad, som möter tabelljumbon Sturm Graz i Eindhoven. Så det gäller för Monaco och Real Sociedad att i första hand inte tappa mark och bli omsprungna i tabellen. När Real Sociedad tog emot Monaco i San Sebastian slutade matchen 1 - 1, vilket känns som ett väldigt tänkbart resultat igen.

I franska Ligue 1 har inte Monaco lyckats motsvara förväntningarna. Inte ännu i alla fall. De ligger på en åttonde plats i tabellen. Desto bättre har det gått för dem i Europa League, där de har två segrar över Sturm Graz och PSV, samt två kryss mot Real Sociedad då och senast PSV på hemmaplan - i ett möte som slutade mållöst. Monaco har bara släppt in två mål i turneringen.

I den spanska La Liga har Real Sociedad överträffat alla förväntningar. Innan det senaste ligamötet mot Valencia, som blev en mållös affär, log de i toppen av tabellen. Nu är det bara en poäng upp till stormakten Real Madrid. Så Real Sociedad är med och slåss om ligaguldet i år. Försvaret har varit urstakt med endast 10 insläppta mål på 14 omgångar. I Europa League har de också varit svåra att bryta ner, med 4 insläppta mål, efter lika många omgångar. Alexander Isak har nätat 2 gånger i turneringen.

Då viktiga poäng står på spel lutar detta mot att bli en ny stängd match, där allt i första hand handlar om att försvara sig väl. Därmed lägger jag ett spel på att det blir som mest två mål i detta Europa League möte när Monaco gästas av Real Sociedad.

Speltips Monaco - Real Sociedad:
Under 2,5 mål. Odds 1.82 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Monaco:
Alexander Nubel, Ruben Aguilar, Guillermo Maripan, Axel Disasi, Caio Henrique, Gelson Martins, Aurelien Tchouameni, Youssouf Fofana, Sofiane Diop, Kevin Volland & Wissam Ben Yedder.

Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Igor Zaldua, Aritz Elustondo, Robin Le Normand, Aihen Munoz, Mikel Merino, Martin Zubimendi, Cristian Portu, David Silva, Mikel Oyarzabal & Alexander Isak.
---

This is the stats tab
This is the post tip