Borussia Mönchengladbach:

Har trillat ner till elfte plats i Bundesligatabellen efter två raka förluster och Daniel Farke lär således vara minst sagt angelägen om att plocka tre poäng under fredagskvällen. De två förlusterna kom dock mot lag i den absoluta toppen – Eintracht Frankfurt var för starka på Borussia Park, och i förra omgången stod serieledaren Union Berlin för en otrolig vändning hemma på Alten Försterei, där avgörandet kom först i den sjunde tilläggsminuten – och Borussia Mönchengladbach har förstås ambitioner att utmana runt Europaplatserna, och bara tre poäng skiljer upp till sexan RB Leipzig.

Gladbach inledde positivt under Daniel Farke, men har sett formen dala lite under de senaste veckorna när spelschemat blivit lite tuffare och skadorna börjat gäcka. Målvaktsstjärnan och lagkaptenen Yann Sommer missar återigen och går en kamp mot klockan för att bli spelredo till Schweiz i VM. Florian Neuhaus och Kô Itakura är skadade sedan tidigare och Jonas Hofmann har missat de två senaste matcherna och är ett osäkert kort även här. Nathan Ngoumou är avstängd och lär ersättas av Kouadio Koné. Även med skadorna har Gladbach ett lag som bör vara slagkraftigt nog här, med ett mittfält med bolltrygge Julian Weigl och Christoph Kramer och offensiv kvalitet i form av Lars Stindl, Alessane Pléa och Marcus Thuram.

Preliminär startelva: Sippel; Bensebaini, Elvedi, Friedrich, Scally; Koné, Weigl; Stindl, Kramer, Pléa; Thuram

Stuttgart:

Stuttgart har fått ett välbehövligt lyft och lämnade i och med förra helgens sena seger mot Augsburg – Waldemar Anton avgjorde först i den 92:a minuten – nedflyttningsplatserna. Michael Wimmer, som styr laget på interimbasis sedan Pellegrino Matarazzo sparkats efter den bedrövliga säsongsinledningen, har lett Stuttgart till två segrar på de tre senaste matcherna. Utöver Augsburg besegrades även bottenlaget Bochum, och däremellan åkte Stuttgart på en riktig avhyvling mot Borusssia Dortmund, när man förlorade med hela 5-0.

Kostas Mavropanos dras fortfarande med lite skadebesvär och är ett osäkert kort här, och Wimmer lär fortsätta med samma försvarslinje som mot Augsburg, med Dan-Axel Zagadou som centralfigur. Även Millot och Vagnoman är osäkra till spel, men i övrigt finns alla att tillgå.

Preliminär startelva: Müller; Zagadou, Anton, Ito; Sosa, Endo, Ahamada, Silas; Führich; Pfeiffer, Guirassy

Speltips:

Gladbach och Farke lär vara minst sagt angelägna om att inkassera en trepoängare mot ett lag man ska vara klart bättre än. Gladbach ska utmana om Europaplatserna och har ett betydligt mer kvalitativt lag, även om skadeläget stör något. Stuttgart har fått ett lyft sedan Wimmer tillfälligt tagit över efter Matarazzo, men segrarna har kommit mot övriga bottenkollegor – samtidigt som man föll tungt mot betydligt mer kvalitativt motstånd i Borussia Dortmund, 0-5. Jag tror Stuttgart får det desto tuffare här. Gladbach ledde länge mot Union Berlin och den sena förlusten, först i 97:e matchminuten, lär svidit. Jag tror man tar revansch med en trea här. Ettan finns till 2,13 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip