Sista omgången av UEFA Nations League, liga C, grupp 4, där vi har ett helt öppet möte på Podgorica City Stadium när Montenegro välkomnar Rumänien. Egentligen är denna grupp avgjord, men rent matematiskt så har Rumänien fortfarande en chans att vinna gruppen. Montenegro har i sin tur inget att spela för, utom heder, så denna match går inte till historien som den mest spännande. Med tanke på hur chansfattigt det första mållösa mötet var i Rumänien tvivlar jag på något målkalas här.

Vid en vinst slutar Montenegro tvåa i gruppen, med en poäng före Rumänien. Dock betyder detta ingenting så det finns liksom ingen motivation till att kriga för en rak seger. Detta blir mer eller mindre en träningsmatch som Montenegro bara vill spela av så något större anfallsspel kommer vi inte att se, utan det blir mest att hålla tätt bakåt, försvara sig väl och satsa på lägen när de väl uppstår. De två tidigare hemmamatcherna i Nations League har slutat med 0-2 mot Serbien och 2-0 mot Litauen och även detta blir ett målsnålt möte, igen, mot Rumänien.

För Rumäniens del ser det lite annorlunda ut. De kan nämligen vinna gruppen och avancera. Dock ska det väldigt mycket till. Rumänien behöver hjälp av Litauen, som har fem förluster av fem möjliga. Litauen måste ta poäng borta mot gruppledande och obesegrade Serbien, samtidigt som Rumänien bortaslår Montenegro. Sannolikheten för det är ytterst liten. Även om Rumänien får tillbaka mittfältaren Razvan Marin från avstängning så bidrar inte det till att Rumänien ska utklassa Montenegro.

Lagen har faktiskt mötts tre gånger på de senaste åren. Se här:

UEFA Nations League, League C, Gr. 4: 7/9, 2018
Rumänien 0 - 0 Montenegro

Fotbolls-VM, kval Europa, grupp E: 4/9, 2017
Montenegro 1 - 0 Rumänien

Fotbolls-VM, kval Europa, grupp E: 4/9, 2016
Rumänien 1 - 1 Montenegro

Om vi börjar med 2016-års möte så var det två mål som kom i de sista tio minuterna. I Montenegro år 2017 försvarade montenegrinerna sin ledning stabilt. Senast, för två månader sedan, blev det en riktig tråkig match i Rumänien och det är mycket som talar för att vi återigen får se två försvarsinriktade lag, som inte bjuder på någon vidare underhållning. I den senaste matchen avlossade typ två skott på mål, per lag. Kanske kan Rumänien göra ett mål och försvara sig för att ha en liten chans att vinna gruppen. Eller att Montenegro gör det första målet och sedan ger Rumänien upp.

Men sannolikheten på att båda lag inte ska göra mål är stor, i mitt tycke, och bör inträffa minst två gånger på tre försök, med tanke på förutsättningar. Däremot är oddset 1.73 på utfallet. Därmed finner jag ett stort värde och lägger ett spel på att båda lag inte gör mål på varandra. Oddset finnes hos MrGreen , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva Montenegro: Danijel Petkovic, Marko Vesovic, Marko Simic, Boris Kopitovic, Adam Marusic, Nebojsa Kosovic, Aleksandar Boljevic, Vladimir Jovovic, Mirko Ivanic, Marko Jankovic & Stefan Mugosa.

Preliminär startelva Rumänien: Ciprian Tatarusanu, Romario Benzar, Cristian Sapunaru, Cosmin Moti, Nicusor Bancu, Razvan Marin, Paul Viorel Anton, Alexandru Chipciu, Claudiu Keseru, Alexandru Maxim & George Puscas.
---

This is the stats tab
This is the post tip