Tror Mora slår Leksand ikväll & tar raka ettan.

Tyvärr, får jag säga, då Leksand är mitt lag. Men för mig är det uppenbart att det Mora är något snäpp bättre för dagen.

Det står 3-1 i matcher för Mora, som alltså kan avgöra inför hemmafansen här. I match ett vann Leksand mycket tack vare bedrövligt målvaktsspel från Engstrand i Moras mål. Därefter har han spelat upp sig och det känns uppenbart att han är bättre än Leksands keeprar.

I de tre förlustmatcherna som kommit efteråt har Leksand vunnit skotten i samtliga, men faktum är att segrarna känts relativt bekväma för Mora. Leksand har haft svårt att komma in på mål och skapa de där riktigt heta chanserna. Även om de har mer puck och tillbringar mer tid i Moras zon kommer de inte riktigt till. Samtidigt tycker jag de spelare som ska leda laget är alldeles för dåliga. Pietta och Müller får massor av speltid i powerplay men har knappt presterat något alls hittills. Spelmässigt passar det Mora rätt bra att packa ihop försvaret och få omställningar mot Leksands ofta rätt tröga backar.

Nej, den här matchbollen tror jag inte Mora bränner. Bättre keeper, snäppet vassare i powerplay, hemmaplansfördel och de har haft det rätta flytet. Tyvärr tror jag de avslutar serien med en rätt bekväm hemmaseger här.

This is the stats tab
This is the post tip