SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

På San Paolo-stadion som byter namn till Diego Armando Maradona-stadion möts två formstarka lag när Napoli tar emot Roma i den italienska Serie A. Efter åtta omgångar ligger Napoli på en sjätte plats medan Roma är uppe på en tredje plats. Båda lagen kommer till matchen från respektive 2 - 0 seger i Nations League, där Roma hade med sig sina bästa spelare medan Napoli var kloka och roterade kraftigt mot ett svagt motstånd. Detta kan mycket väl fälla avgörande i denna tuffa batalj.

Napoli är en klubb i sorg efter Maradonas hjärtattack, som behöver lägga all denna emotionella energin på planen i syfte att hedra sin legendar. Det är laget fullt kapabelt till, med tanke på vilken stark trupp tränaren Gennaro Gattuso har tillgänglig. De flesta spelarna från startelvan är dessutom utvilade, då Napoli hade Rijeka på besök i Europa League och slog dem med bänkspelarna. Napoli är dessutom revanschsugna efter den snöpliga Milan förlusten så det är ett taggat lag vi kommer att få se.

Roma har hittat en fantastisk form både i ligan och Europa League, där laget har använt sina bästa spelare i princip varje match. Detta har resulterat först och främst i fem raka segrar - tre i ligan mot Fiorentina, Genoa och Parma och två i Europa mot rumänska CFR Cluj på hemma- och bortaplan. Men detta har också resulterat i en trött och skadebenägen trupp. Senast mot Cluj hade Roma sin bästa startelva förutom Henrikh Mkhitaryan och Edin Dzeko från start - som senare hoppade in i mötet.

Efter åtta spelade omgångar har Roma ännu inte någon förlust, åtminstone inte på planen. Detta är mäkta imponerande av Roma, i en liga som Serie A, men inte hållbart för alltid. Att möta Napoli i Neapel är något helt annat och tufft för samtliga lag.

Napoli har Tiemoué Bakayoko avstängd på mittfältet samt Amir Rrahmani och Elseid Hysaj i karantän. Även Roma har Covid 19 problem med Marash Kumbulla och Pietro Boer. I övrigt är det skador på Roger Ibañez, Chris Smalling, Davide Santon och långtidsskadade Nicolò Zaniolo i Romas trupp. Roma har därmed problem i försvaret, någon som Napoli på hemmaplan mycket väl ska ta vara på. Jag ser Napoli som givna favoriter till att plocka samtliga tre poäng och spelar på en rak etta i matchen.

Speltips Napoli - Roma:
1 - odds 2.05 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Napoli:
Alex Meret, Mario Rui, Kalidou Koulibaly, Konstantinos Manolas, Giovanni Di Lorenzo, Diego Demme, Fabián Ruiz Peña, Lorenzo Insigne, Hirving Lozano, Piotr Zieliński & Dries Mertens.

Bekräftad startelva - Roma:
Antonio Mirante, Gianluca Mancini, Bryan Cristante, Roger Ibañez, Rick Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Jordan Veretout, Leonardo Spinazzola, Pedro Rodriguez, Henrikh Mkhitaryan & Edin Dzeko.
---

This is the stats tab
This is the post tip