Derby del Sole!

På Diego Armando Maradona Stadium tar titeljägarna Napoli emot AS Roma, i den italienska Serie A. Det skijer bara två platser mellan lagen i tabelle. Dock är det nio poäng mellan dem. Napoli är trean med fem poäng upp till tabellettan AC Milan - som har spelat en match mer. Med sex omgångar kvar att spela för Napoli måste de bara gå för en seger. Roma ska inte på något sätt underskattas, med tanke på dagsformen. När så mycket står på spel bör ändå Napoli steppa upp och vinna bataljen.

Efter att ha segrat över Verona, Udinese och Atalanta blev det en oväntad förlust hemma mot Fiorentina senast. Dries Mertens och formstarke Victor Osimhen nätade för Napoli, som också släppte in tre mål. Oväntat med tanke på att de inför omgången hade släppt in minst mål av alla i serien. Tränaren Luciano Spalletti har en urstark trupp med massor av spelare i toppslag.

Tränarkollegan Jose Mourinho verkar äntligen ha fått ordning och reda på Roma. Under deras elva senaste ligamatcher har de klarat av att inte förlora. Däremellan finns en förlust mot Bodö/Glimt i Europa Conference League. Dock slog Roma dem i returen i veckan på Roms Olympiastadion. Nicolo Zaniolo gjorde ett hattrick medan Tammy Abraham, som har nätat 15 gånger i Serie A, också hittade nätmaskorna. Formen är därmed fin. Dock lär energin vara låg hos spelarna, med slitna ben, efter en veckomatch.

I Napoli är Andre Zambo Anguissa tillbaka efter en avstängning. Likaså Lorenzo Pellegrini i Roma, av samma orsak. I och med att risken är stor att Roma spelarna, som har matchats hårt, kan vara trötta så är det upplagt för Napoli att gå segrandes ur duellen.

Jag tar en väldigt tydlig ställning och lägger ett spel på att Napoli fortsätter utmana i toppen genom att vinna denna match.

Speltips Napoli - Roma:
1. Odds 1.94 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Napoli:
David Ospina, Alessandro Zanoli, Amir Rrahmani, Kalidou Koulibaly, Mario Rui, Andre Zambo Anguissa, Fabian Ruiz, Stanislav Lobotka, Hirving Lozano, Victor Osimhen & Lorenzo Insigne.

Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Gianluca Mancini, Chris Smalling, Roger Ibanez, Rick Karsdorp, Bryan Cristante, Sergio Oliveira, Nicola Zalewski, Lorenzo Pellegrini, Nicolo Zaniolo & Tammy Abraham.
---

This is the stats tab
This is the post tip