I kväll är det dags för Nederländerna mot Sverige - utan avstängda Fridolina Rolfö. Kan svenskorna göra det IGEN?

Vägen till semifinal

Nederländerna - Nya Zeeland 1-0
Nederländerna - Kamerun 3-1
Nederländerna - Kanada 2-1

Åttondel: Nederländerna - Japan 2-1
Kvarten: Nederländerna - Italien 2-0

Senaste elva:
van Vaanendall - van Lunteren, van der Gragt, Bloodworth, van Dongen - Groenen, Spitse, van de Donk - van de Sanden, Miedema, Martens

Sverige - Chile 2-0
Sverige - Thailand 5-1
Sverige - USA 0-2

Åttondel: Sverige - Kanada 1-0
Kvart: Sverige - Tyskland 2-1

Senaste elva:

Lindahl - Glas, Fischer, Sembrandt, Ericsson - Rubensson, Seger - Jakobsson, Asllani, Rolfö - Blackstenius

Världsranking
Nederländerna 8
Sverige 9

Ny gastkramande match för Sverige att ta sig igenom. Ett stort bakslag att Rolfö är avstängd här och trist för publiken. Hon har varit riktigt, riktigt bra detta mästerskap. Men Sverige kanske kan lösa det ändå. Nederländerna är väldigt bra men har svagheter defensivt. Det gäller att ha koll på anfallstrion där framme som har grym speed. Men bakåt finns möjligheter att såra dem. Lindahl har varit strålande i Sveriges mål och det behöver hon vara i kväll också. Men om vi kan slå ut Tyskland så kan vi säkerligen ge Nederländerna en bra match också.

"Oranje" hade flyt i åttondelen mot Japan. Vann efter sent straffmål i en andra halvlek där Japan hade flertalet lägen. I kvarten mot Italien var man desto stabilare och vann med 2-0. Sverige tog sig som bekant vidare mot Kanada - efter Lindahls magiska straffräddning - och sedan en toppinsats mot Tyskland, som i alla fall jag inte såg komma.

Jag har ju sneglat en del på kortlinorna i det här mästerskapet. Även om det inte brukar rassla lika mycket som i herrarnas mästerskap så tycker jag att linan på 2,5 är väldigt intressant när det vankas matcher som avgör allt. Ta ett gult kort för att stoppa en kontring eller låta motståndarna forcera mot målet och göra mål? Valet är nog ganska lätt där när en finalplats står på spel. Tv-peng på över 2,5 kort.

SPELTIPS
Jag spelar över 2,5 kort till 1.76 hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip