Precis som vanligt när jag skriver ett speltips till Leagues Cups så kommer jag att fokusera texten främst kring det mexikanska laget.

Men, vi kör en snabb genomgång kring New England Revolution ändå.
Hemmalaget förlorade straffsparksläggningen i premiären mot New York RB efter mållösa 90 minuter. Det var ingen glänsande insats från Revs som hade svårt att skapa vassa målchanser,

I den efterföljande matchen, där det handlade om att vinna eller försvinna, så höjde de sig avsevärt. Atletico San Luis besegrades med hela 5-1 och att påstå att den offensiva trion var på spelhumör är en underdrift. Gustavo Bou noterades för 1 + 2, Vrioni för ett hattrick och Carles Gil stod i sedvanlig ordning för kreativiteten där uppe och skulle lika gärna kunna tillskrivas assisten till Vrionis andra mål när han hoppade över ett inspel så att Vrioni blev helt friställd.

Med den offensiva trion ordentligt påkopplad tog de sig också vidare från åttondelsfinalen efter straffar mot mexikanska Atlas. Oerhört starkt jobbat IMO då Atlas, som är kända för att vara duktiga på att stänga igen bakåt, tidigt gick upp i en 2-0 ledning. Gustavo Bou stod för bägge Revs mål i den matchen.

Queretaro = Atlas från wish

Att mexikanska Queretaro kommit såhär pass långt är nog en överraskning för dem flesta. Visserligen en rätt så enkel lottning såhär i efterhand då avancemanget i gruppen stod mellan dem och ett ISKALLT Tijuana, men med tanke på hur begränsat Queretaro är som lag så är det ändå en bragd att de tagit sig såhär långt.

I slutspelet slog de aningen överraskande ut mexikanska Pumas efter att ha varit utspelade i så gott som 90 minuter. Matchen slutade 1-0 till Queretaros favör, men en 0-2 förlust hade kanske varit ett mer rättvist resultat. Och då ska vi också komma ihåg att Pumas är ett medelmåttigt mexikanskt lag.

Revs har mycket högre höjd och hemmaplansfördel här och är därför också rätt så stora favoriter. Jag tycker dock att -1 Asian är en lite väl snäll lina och backar det utan att tveka. Gör man 2 mål på Atlas så bör man också göra mål mot Queretaro som på sin höjd är en sämre kopia av Atlas, dvs ett lag som är för begränsad offensivt så att de helt enkelt får foka på defensiven.

Det finns varken vinnarmentalitet, vinnartradition eller hjärta i Queretaro. Därför lär gå samma öde till mötes i turneringen som övriga mexikanska lag som faller under den kategorin gjort.

Revs -1 Asian Handikapp @ 1.94 spelas hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip