Arsenal reser upp till Newcastle för att inleda sin Premier League-säsong.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Finns till bra odds hos SpeedyBet och FastBet .

Känslan är att Gunners blir ett riktigt "överlag" den här säsongen. Släppte in, för ett top sex-lag, smått osannolika 51 ligamål i fjol. Även om det verkar bli ett par defensiva förstärkningar (detta skrivs på deadline day) kommer dessa inte vara redo redan här. Holding har precis kommit tillbaka efter en långtidsskada och lär inte vara redo här. Bellerin är fortfarande out. Det gör att en tänkbar backlinje känns väldigt svag defensivt. Mustafi eller Chambers (pest eller halvkolera) bredvid Sokratis (som knappast är en toppback i PL han heller). Ytterbackarna Maitland-Niles och Kolasinac (eller blir det Monreal?) är inte superstarka kort defensivt heller. Det är en backlinje jag har svårt att se hålla särskilt många nollor.

Så nog lär Newcastle få sina chanser alltid. Även om Newcastle tappat förra säsongens vassaste vapen Rondon och Perez har de fått in ett par spännande namn samtidigt som Almiron finns kvar. Under Benitez visste man att Newcastle skulle ställa upp defensivt disciplinerat och försöka tråka ut motståndet. Lär inte vara samma välorganiserade defensiva maskin under Steve Bruce. Tänkbart lag:

Dubravka; Javi Manquillo, Lascelles, Fernandez, Schar, Willems; Hayden, Shelvey, Longstaff; Almiron, Joelinton

Offensivt har Arsenal frågetecken på Lacazette. Fransmannen har varit småskadad i slutet av försäsongen och kan eventuellt vilas här. Finns ändå bra vapen i form av Aubameyang (glödhet under försäsongen!), Özil, Mkhitaryan m.fl. Det omtalade nyförvärvet Pepe borde finnas med på bänken. Bör sällan behöva gå mållösa från matcher mot förmodade bottenlag.

EDIT: Özil och Kolasinac verkar inte spela då de är mitt uppe i en polisutredning.

Tänkbart lag:
Leno; Maitland-Niles, Sokratis, Mustafi, Monreal; Torreira, Xhaka, Guendouzi; Willock, Lacazette, Aubameyang

Svårt att se något av lagen hålla nollan här. Att båda lagen gör mål är nog ett bra spel också, men tror inte vi stannar på 1-1 då det inte är ett bra resultat alls för Arsenal. Med ö2,5 är vi också täckta om det skulle bli en matchbild där Arsenal får hål på Newcastle relativt tidigt och det sedan rinner på och blir en riktigt jobbig 0-3-eftermiddag för en ifrågasatt hemmaklubb. Men 2-1 åt något håll känns troligt.

This is the stats tab
This is the post tip