Tar Man United att göra över 1,5 mål mot Newcastle.

Man Uniteds offensiv har inte direkt imponerat senaste tiden. En usel insats mot Spurs följdes upp av en riktigt trött historia mot Huddersfield, där individuella insatser från Sanchez löste upp knutarna till slut. Även om Mourinho är en minst sagt defensiv och försiktig coach tror jag dock att offensiven gradvis kommer bli vassare med Alexis Sanchez i laget. När medspelarna anpassar sig till honom kommer tajmingen bli bättre. Chilenaren är dessutom en spelare som är hungrig på mål i 90 minuter plus tillägg, så jag blir inte förvånad om han kontrar in ett mål här vid eventuell 1-0-ledning. Mourinho är ofta förlitat sig på individuell briljans snarare än tydliga mönster i det offensiva spelet och är det något Alexis Sanchez har är det just individuell briljans. Tillsammans med en förmodat revanschsugen Pogba och en Lukaku som gjort ett par mål senaste tiden borde de kunna såra Newcastle.

Tycker en tänkbar elva...

De Gea
Valencia, Smalling, Rojo, Shaw
Matic, Pogba
Mata, Lingard, Sanchez
Lukaku

...har bra förutsättningar att skapa en hel del mot det här Newcastlelaget. Lägg till ett par bra kontringsspelare på bänken till det.

Även om Man United är ett defensivt starkt lag som ställs mot ett offensivt relativt svagt Newcastle känns det inte givet att De Gea får inkassera en ny hållen nolla här. Tycker Newcastle spottat upp sig en del sista tiden och de kunde mycket väl gjort mål hemma mot Man City för ett par månader sedan (gjorde visserligen mål i 3-1-förlusten på bortaplan i januari). Skapade mängder av lägen mot Burnley (bara 1-1) och även en hel del mot Palace (också 1-1) förra veckan. Bara två mål i de matcherna var dålig utdelning. Samtidigt ser jag inte Man United förlora den här matchen över 90 minuter.

Även om bollen som bekant är rund kan jag se framför mig två troliga scenarion här:
1) Man United tar ledningen någon gång före minut 60 och kontrar sedan in 2-0 via Sanchez eller någon offensiv inhoppare.
2) 1-0 till något av lagen blir till 1-1 varpå Man United forcerar in 2-1.

Rafa-Newcastle lär spela rätt defensivt och avvaktande. Tror dock inte det kommer hålla i längden för deras del här och tror de får inkassera en ny förlust.