På Roumde Adjia Stadium i Kamerun möts två afrikanska stormakter i den första omgången av afrikanska mästerskapet. Nigeria ställs mot Egypten. Ett vidöppet möte på marknaden. En rivalitet som sträcker sig till tidigt 60-tal. Nigeria är på jakt efter sin fjärde pokal i turneringen. Egypten har vunnit pokalen sju gånger - flest av alla nationer. Både trupper har vunnit sina kvalgrupper på väg till mästerskapet. Nigeria är ändå den nationen som har en bättre dagsform och som har imponerat lite mer än Egypten.

I det senaste mästerskapet blev det bronsmedaljer för Super Eagles. De tog sig hela vägen till semifinalen där Algeriet - som senare vann mästerskapet - var för svåra. Nigeria gör sitt 19:e framträdande, efter att ha tagit sig genom kvalet utan nederlag. Det blev fyra segrar och två oavgjorda landskamper mot Sierra Leone, Benin och Lesotho. Nigeria nätade 14 gånger. Det är bara Algeriet som har nätat fler gånger under kvalet. Därefter har Nigeria vunnit 4 av 6 VM-kval landskampen. Så de är i toppslag.

I truppen finns Premier League klass. Leicester City duon Kelechi Iheanacho och Wilfred Ndidi samt Alex Iwobi från Everton. Ola Aina gör också en lysande säsong i Serie A laget Torino. Likaså Zaidu Sanusi i mittlåset i FC Porto. Ett avbräck är Napoli anfallaren Victor Osimhen, som har testats positivt för Corona. En Covid-smitta har även varit i Egypten, där Mohamed Abogabal och Ibrahim Adel sitter i karantän. Samt att försvararen Mohamed Hamdi har nyligen skadat sig och lämnat återbud.

Å andra sidan har Egypten en av världens bästa spelare i högform - Liverpool stjärnan Mohamed Salah. Han har nätat 16 gånger på 20 framträdande i Premier League. Samt 7 mål på 6 Champions League matcher. Dock har det ännu inte alls lossnat i landslaget. Där finns det inga tal att skryta över. Egypten gjorde ett stabilt kval, där de vann 3 matcher och kryssade lika många. Detta blir deras 23:e framträdande där Mohamed Salah får bära väldigt mycket på sina axlar. Tveksamt om han pallar trycket.

Nigeria kommer till mästerskapet med en mer komplett och ihopsvetsad trupp, flera starka profiler som borde klara av att få med sig ett bra resultat. Därmed finns det ett värde i att lägga ett spel på en nigerianska seger på asiatiskt handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en seger till Egypten och vinst vid en seger till Nigeria.

Speltips Nigeria - Egypten:
1 asian 0 (samma som Nigeria draw no bet) - odds 2.14 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Nigeria:
Maduka Okoye, Zaidu Sanusi, William Troost-Ekong, Kenneth Omeruo, Olaoluwa Aina, Frank Onyeka, Wilfred Ndidi, Joe Aribo, Samuel Chukwueze, Alex Iwobi & Kelechi Iheanacho.

Preliminär startelva - Egypten:
Mohamed El-Shennawy, Marwan Daoud, Ahmed Hegazi, Ahmed Abou El Fatouh, Ayman Ashraf, Ahmed Fathi, Amr El-Sulya, Mohamed Elneny, Mohamed Magdy, Mohamed Sherif & Mohamed Salah.
---

This is the stats tab
This is the post tip