EM-mästarna Italien har hamnat i ett prekärt läge. I den sista omgången av VM-kvalet ställs de mot Nordirland på Windsor Park. En landskamp som inte betyder någonting för Nordirland - men allt för italienarna. I tabellen ligger Italien på en första plats, med lika många poäng som tvåan Schweiz, som har en sämre målskillnad - med bara två mål. Italien behöver inte bara vinna utan gärna göra det med stora siffror för att säkra biljetten till VM. Det ska de också klara av, utan några större bekymmer.

Nordirland har en seger över tabelljumbon Litauen bakom sig. Det var ett självmål som blev matchens enda mål. Även i Litauen tidigare blev det en seger till Nordirland, som i övrigt har kryssat två gånger och förlorat tre landskamper i VM-kvalet. Leicester försvararen Jonny Evans är lagkaptenen som leder ett landslag med spelare som för det mesta håller till i engelska Championship. Motivationen är inte heller helt på topp, då Nordirland inte har någonting att spela för - till skillnaden för gästerna.

Faktum är att en rak seger kanske inte räcker för att Italien ska säkra första platsen. Samtidigt spelar Schweiz mot Bulgarien, som inför den sista omgången har en sämre målskillnad med två mål. I fredags möttes Italien och Schweiz på Stadio Olimpico, där ställningar var 1 - 1 när Jorginho missade ett straffspark. Det blev ett oavgjort resultat, vilket tvingar Italien att steppa upp och ta en storseger för att säkra avancemanget. Italiens stora tekniska och taktiska överlägsenhet bör säkerställa segern.

Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Italien vinner med fler än ett mål i marginal, eftersom det också behövs.

Speltips Nordirland - Italien:
2 asian -1,5 (samma som Italien -1,5 mål) - odds 1.86 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Nordirland:
Bailey Peacock-Farrell, Craig Cathcart, Tom Flanagan, Jonny Evans, Jamal Lewis, Steven Davis, Stuart Dallas, Alistair McCann, George Saville, Gavin Whyte & Josh Magennis.

Bekräftad startelva - Italien:
Gianluigi Donnarumma, Giovanni Di Lorenzo, Leonardo Bonucci, Francesco Acerbi, Emerson Palmieri, Nicolo Barella, Jorginho, Sandro Tonali, Federico Chiesa, Domenico Berardi & Lorenzo Insigne.
---

This is the stats tab
This is the post tip