På Windsor Park i Belfast ser jag fram emot en öppen och spännande drabbning när Nordirland tar emot Norge i Nations League. Marknaden tror på en stängd och tillknäppt tillställning, men det behöver det inte alls bli. Båda lagen är fullt kapabla på alla sätt och vis för att stöka till det för motståndarna. Nordirland gjorde en kanoninsats i sin inledningsmatch mot Rumänien medan Norge inte alls var på alerten, men är småfavoriter i denna match, där vi med stor sannolikhet kan se mål från båda sidorna.

Nordirland fick en mardrömsöppning borta mot Rumänien, där de först släppte in ett mål efter 25 minuter och sedan fick Josh Magennis utvisad i minut 39. Dock har Nordirland aldrig upp matchen utan jagade sin kvittering, som också kom med bara några minuter kvar på klockan. Under tiden kunde Nordirland ha släppt in en massa mål men målvakten Bailey Peacock-Farrell hade en drömdag på jobbet. Det kan vi inte förvänta oss jämt av honom och svårare blir det mot Norge som är offensivt starka.

Med Erling Braut Håland på topp har Lars Lagerbäck en fixstjärna som garanterar mål för Norge. Mål för Norge gjorde han även i deras inledningsmatch. Däremot höll inte försvaret någon vidare klass utan hade dessförinnan släppt in två mål mot Österrike, varav ett på straff. Norge var sårbara bakåt och det bäddar gott för Nordirland, som ändå lyckas göra mål i sina matcher. Innan Rumänien matchen lyckades Nordirland näta borta mot Tyskland i EM-kvalet, i en match som de förlorade med 1 - 6.

Nordirland har en fin statistik på hemmaplan, där de brukar göra mål. Men försvaret hållet ingen hög nivå så Erling Braut Håland och hans revanschsugna Norge ska återigen kunna göra mål. Chanser är stor att vi får se mål från båda lagen i matchen.

Speltips Nordirland - Norge:
Båda lag gör mål - odds 2.25 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Nordirland:
Bailey Peacock-Farrell, Michael Smith, Craig Cathcart, Daniel Ballard, Stuart Dallas, Jordan Thompson, Steven Davis, George Saville, Shane Ferguson, Patrick McNair & Conor Washington.

Bekräftad startelva - Norge:
Rune Jarstein, Omar Elabdellaoui, Haitam Aleesami, Kristoffer Vassbakk Ajer, Even Hovland, Mohamed Elyounoussi, Mathias Normann, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Alexander Sørloth & Erling Braut Håland.
---

This is the stats tab
This is the post tip