Match på nedre halvan mellan unga Nordsjälland och AGF Århus.

Senaste möte
AGF - Nordsjälland 1-1

SUPERLIGAN
10. Nordsjaelland 18 5 6 7 27:26 21
11. Aarhus 18 4 9 5 21:24 21

Nordsjälland hemma
9 4 2 3 17:12 14

Formen
F, V, F, O, O

Senaste match
Nordsjälland - Vendsyssel 1-2

Århus borta
9 1 5 3 9:12 8

Formen
V, F, F, F, F

Senaste match
AGF - Vejle 2-1

Två lag som hade hoppats få ut mer av säsongens 18 första omgångar möts den här måndagsaftonen. Nordsjälland, som ofta spelar ett ungt lag kryddat med importer, har blandat och gett. AGF började säsongen bra men hamnade sedan i en hemsk formsvacka. En svacka som fick ett slut med segern senast hemma mot Vejle 2-1. Efterlängtat efter sju matcher utan seger i ligan. AGF har haft problem med sitt anfallsspel. Bäste målskytt är Ankersen på fem bollar. På bortaplan har man varit tajta, 9-12 i målskillnad, varav 1-5-3 i resultatraden. Med tanke på sin formkurva, seger senast och tuff bortamatch så tror jag inte AGF kommer hit med någon hybris. Man kommer spela tajt och försöka göra det som Vendsyssel gjorde i danska cupen för ett par dagar sedan (0-1).

Nordsjälland spelade ett nästan helt ordinarie lag i den matchen men föll ändå hemma i Farum. Det kan ju vara så att den sitter både i benen och mentalt den här aftonen. Hur som helst kan vi räkna med en match där Nordsjälland äger mycket boll och AGF spelar mer direkt. Det torde bli jämnt och jag kan tänka mig att laget som leder med 1-0 är nöjda så om det står sig en bit in i andra halvlek. 1-1 när lagen möttes i början av säsongen.

Prel elvor (tipsbladet)

FC Nordsjælland (3-4-3): Larsen – Skovgaard, Nelsson, Jenssen – Bartolec, Rygaard, Kofod Andersen, Valentin Pedersen – Donyoh, Damsgaard, Skov Olsen

AGF (4-1-4-1): Whalley – Mikanovic, Kanstrup, Juelsgård, Højer – Guira – Spelmann, Sana, Amini, Ankersen – Stage

Osäkra: André Riel, Nicklas Backman, Roman Mysak

SPELTIPS
Jag spelar under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål) till 1.73 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip