Det norska landslaget med Lasse Lagerbäck tar emot Österrike i ett första Nations League-möte som spelas på Ullevål Stadion i Oslo. Marknaden anser att det är en öppen match, där Norge är en pytteliten favorit till seger. I mitt tycke ska norrmännen vara klara favoriter, med tanke på hur starkt de har spelat på hemmaplan. Eftersom Österrike redan har bokat sin plats i EM har jag svårt att tro att de ser detta möte som något annat än en vänskapsmatch - medan Norge kommer att ge järnet och gå för seger.

Trots att Norge bara förlorade en match, borta mot Spanien, i sin EM-kval grupp lyckades de inte kvala direkt till mästerskapet. Det blev fyra vinster, fem kryss och en förlust på tio matcher. Sverige och Spanien spelade ännu bättre och tog direktbiljetterna. Dock har Norge en väldigt ljus framtid framför sig. De har potential att bli ett av de mest spännande landslag i Europa med bland andra Martin Ødegaard och Erling Braut Håland i offensiven. Därmed är Norge farliga framåt, för vilken motståndare som helst.

För Österrike blev det sex segrar, en oavgjort match och tre förluster i EM-kvalet. Detta räckte ändå till en andra plats, bakom Polen, som gav dem avancemang till slutspelet. För deras del gäller det att sätta ihop bästa möjliga startelva till mästerskapet. Även om Österrike gjorde en hel del mål i kvalet, mot sämre nationer som Nordmakedonien, Slovenien, Israel och Lettland, misslyckades de med att näta mot Polen. Österrike har ett stort avbräck i mittbacken David Alaba, ordinarie i Bayern München.

Lasse Lagerbäck har flera gånger pratat om hur han har byggt detta norska landslag och lyckats med att bygga en borg när de väl spelar i Norge. De har bevisat att där är de svårslagna. Eftersom Norge förlorar ytterst få matcher hemma, medan Österrike saknar en viktig mittback och har det svårare mot tuffare lag, ska Norge vara favoriter till att vinna denna match. Jag lägger ett spel på en norsk seger på asiatisk handikapp +0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Heia Norge!

Speltips Norge - Österrike:
1 asian hcp +0 (samma som Norge draw no bet) - odds 1.73 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Norge:
Rune Almenning Jarstein, Omar Elabdellaoui, Tore Reginiussen, Kristoffer Vassbakk Ajer, Haitam Aleesami, Stefan Johansen, Sander Berge, Mathias Normann, Morten Thorsby, Joshua King & Erling Braut Håland.

Bekräftad startelva - Österrike:
Alexander Schlager, Andreas Ulmer, Martin Hinteregger, Stefan Posch, Stefan Lainer, Christoph Baumgartner, Xaver Schlager, Stefan Ilsanker, Karim Onisiwo, Michael Gregoritsch & Marcel Sabitzer.
---

This is the stats tab
This is the post tip