Kamratmöte väntar på måndagen då Blåvitt reser till Norrköping.
Mitt speltips: Rak hemmaseger.
1.73 hos Nordicbet & Betsafe .

Serieledarna Norrköping står på 4-1-0 hittills. Borde nog varit fem raka segrar egentligen, men de fick nöja sig med 1-1 mot Elfsborg trots ett gäng vassa målchanser. Skrapade ihop 2.16 i "expected goals" och var överlägsna även i övrig statistik:
62-38 i bollinnehav.
26-9 i goal attempts.
8-3 i skott på mål.
10-1 i hörnor.

Spelmässigt okej alltså, trots "bara" kryss. Får nu fyra dagars vila jämfört med Blåvitts tre. Dessutom tvingas IFK byta från gräs till konstgräs, vilket knappast är optimalt för äldre spelare som Bjärsmyr, Farnerud och Calisir.

Göteborg tog en tung trepoängare mot AIK i torsdags. Var en jämn match där Blåvitt tog över mer och mer allt eftersom AIK tröttnade. Det här blir en tuff vecka då Blåvitt har cupsemifinal mot Elfsborg redan på torsdag. Så långt in i ett cupspel så vill man såklart försöka ta titeln. Så självklart finns något öga på den matchen. Dras med skador på da Graca och Robin Söder samtidigt som Jakob Johansson ännu inte är redo. Här stannar viktige Sana hemma då han behöver vilas. Gör att truppen känns rätt så tunn just nu, får använda flera yngre spelare (som förvisso gjort det bra). I veckan blev det klart att Wernersson lämnar laget efter säsongen. Under söndagens matchförberedande träning dök han inte upp och Blåvitt visste inte om att han var i Belgien över helgen. Inte optimalt med internstök.

I det här tajta spelschemat har Blåvitt spelat en match mer då de fick 120 cupminuter mot Bajen. Med tanke på cupsemi på torsdag och en dags mindre vila är känslan att den här matchen kommer mer lägligt för Peking. Ett Norrköping som sett bäst i serien ut hittills. Därför känns raka ettan som ett givet spel här.

This is the stats tab
This is the post tip