Känns konstigt att skriva dessa rader, att gå emot detta Nottingham jag håller såpass högt.
Minns inte riktigt exakt när det var jag lyfte fram Forest första gången, men vill minnas att det var i slutet av december, och att de då hade vandrat igenom hela den TRASSLIGA månaden utan förlust.
Nu visar kalendern 19:e februari, och Nottingham har fortfarande inte förlorat (i ligan) sedan den där snöpliga smällen hemma mot Reading i slutet av februari.
Ett imponerande facit med tanke på att man haft så otroligt tunt bland sina forwardsalternativ. Man klev igenom en hel hop av matcher med backen Greg Halford som ensam anfallare. Man sökte med ljus och lykta efter vettiga nyförvärv men alla tänkbara rann mellan fingrarna.

Nu har det som sagt gått vägen ändå. Mycket tack vare ett mittfält med två oerhört bra herrar i Andy Reid och Henri Lansbury. Har legat bakom nästan allt framåt.
Nu har man saknat den sistnämnde herren i ett par matcher. Och det har märkts. Lansbury har lämnat ett tomrum efter sig som är omöjligt att fylla.
Nu har poängen trillar in ändå, eftersom att spelprogrammet har varit väldigt gynnsamt.

Nu heter inte motståndet Yeovil. Eller Huddersfield. Eller Blackpool.
Nej, nu stavas det Leicester. Och är ligans ÖVERLÄGSET bästa lag.
Man toppar på 67 poäng. Det kanske inte säger så mycket för den som inte har tabellen framför sig.
Men 67 poäng betyder att man har hela ELVA poäng ned till trean, vilket betyder att det kommer att bli Premier League-spel för klubben nästa säsong.
Rävarna är väldigt bra borta. Har vunnit tio av 15 spelade matcher på resande fot. Att jämföra med många andra topplag som ligger och simmar på fem av femton. Där har man lagt grunden till det stora försprånget i toppen.
Kan så klart hända att Leicester nu framöver framåt våren kan komma att gå på en och annan mina på bortaplan. När poängen i toppen skiljer så pass mycket så kan givetvis koncentrationen tryta vid vissa tillfällen.
Men det kan inte hända här. Av den enkla anledningen att matchen är ett klassiskt derby vilket plockar fram allt av alla. Och ett Leicester som inte slår av på takten - som sagt klart bäst i ligan.

Dessutom. Inte bara det att Nottingham saknar sin viktigaste spelare.
Man spelade dessutom match så sent som i söndags. En chockförlust borta mot bottenlaget i League 1 Sheffield United i FA-cupen. Med ordinarie lag.
Leicester kommer helt utvilat efter att ha stått över i helgen och borde således har bättre tryck i buggarna än vad Nottingham har.

2,70 på ligans jättar, trots bortaplan, den tar vi, sa sheriffen av ... Leicester

This is the stats tab
This is the post tip