Ångestmöte för Nürnberg som måste gå för seger. Schalke i dålig form och riskerar att ramla ner i bottenträsket på riktigt.

Förra mötet
Schalke - Nurnberg 5-2

BUNDESLIGA
14. Schalke 28 7 5 16 29:46 26
17. Nurnberg 28 3 8 17 23:53 17

Nurnberg hemma
14 3 5 6 14:16 14

Formen
O, V, V, F, F

Senaste match
Stuttgart - Nurnberg 1-1

Schalke borta
14 3 4 7 15:23 13

Formen
F, F, V, F, F

Senaste match
Schalke - Frankfurt 1-2

Sist lagen möttes blev det en målrik historia. 5-2 till Schalke. Nu går säsongen in på upploppet och läget är kritiskt för hemmalaget den här kvällen. Nürnberg med Ishak i laget ligger näst sist och har fyra pinnar upp till kval och ytterliggare fyra till säker mark. Det skiljer nio poäng mellan dessa två lag så Schalke är inte helt safe på något sätt. De är nog nöjda med kryss här. Samtidigt är kryss inget resultat som Nürnberg kommer särskilt långt på.

Hemmalaget har formen uppe med 3-0 hemma mot Augsburg plus 1-1 borta mot Stuttgart, två bottenlag alltså. Man visar således hopp om livet och med tanke på hur svagt Schalke levererat på slutet vore en hemmaseger ingen jätteskräll. Men jag har svårt att välja sida här, det känns som matchen kan gå hur som helst, däremot så måste ju Nurnberg gå för seger. Därför ser jag att det här kan bli en målrik match mellan ett lag som måste vinna och ett annat som måste undvika förlust - men som inte är i god form alls.

Det känns som en öppen tillställning på förhand!

Preliminära elvor (Whoscored)

Nurnberg (4-3-3) Mathenia - Bauer, Muhl, Ewerton, Leibold - Behrens, Erras, Löwen - Kerk, Ishak, Pereira

Out: Lippert, Zrelak, Valentini, Knöll. Misidjan avstängd.

Schalke (3-4-1-2) Nubel - Bruma, Stambouli, Nastasic - Caliguri, Rudy, Mascarell, Oczipka - McKennie - Skrzybski, Burgstaller

Out: Schöpf, Uth, Serdar (avstängd). Osäkra: McKennie, Sane

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.83 hos bet365 (2/5 units).

bet365 livestreamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip